Haberler

Kayseri'de "Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezi"nin temeli atılacak

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezinin temelinin yarın atılacağını belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezinin temelinin yarın atılacağını belirtti.

Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, tıbben umudun kesildiği hastaların hayatlarının son evrelerini daha iyi şartlarda geçirmelerini sağlamak amacıyla projelendirilen bakım merkezinin temelini 23 Ağustos'ta atacaklarını bildirdi.

Kaba inşaatı kendileri tarafından yapılacak merkezin iç tefrişatının iş insanı Saffet Arslan tarafından gerçekleştirileceğini belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği iş birliğiyle 'hospice' diye bilinen Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezi, ihtiyacı hissedilen bir projeydi. Hastanelerde 'Artık tedavimiz bitti, evinize götürün' dediklerinde, nekahet dönemi dediğimiz o dönemde bakılacak, kalınacak yer anlamına gelen Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezi projesini hayata geçiriyoruz. Hayırsever Saffet Arslan, eskimez dostumuz da bize büyük destek verecek. Biz sembolik temelini atacağız. İskeletini biz yapacağız, kalan kısmını da bir bakıma o yapmış olacak. İnsan odaklı bu projemiz her yerde yok. Türkiye'de bir ya da iki yerde var. Kayseri bu önemli projeye imza atmış oluyor."

Büyükkılıç, 3 bin 324 metrekare inşaat alanı bulunan merkezde, 24 hasta odası, poliklinik, hobi ve dinlenme odaları ile sosyal alanların yer alacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Saffet Arslan Toplum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title