Haberler

Kalp Spazmı Geçiren Futbolcu Meduna: Artık İki Doğumgünüm Var

Vestel Manisaspor İle Galatasaray Arasında Cumartesi Akşamı Oynanan Maçta Kalp Spazmı Geçirip Ölümden Dönen Manisasporlu Futbolcu Michal Meduna Bugün Taburcu Oldu. Tedavi Gördüğü Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Düzenlediği Basın Toplantısında Doktorlara Teşekkür Eden Çek Futb...

Vestel Manisa spor ile Galatasaray arasında cumartesi akşamı oynanan maçta kalp spazmı geçirip ölümden dönen Manisasporlu futbolcu Michal Meduna bugün taburcu oldu. Tedavi gördüğü Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde düzenlediği basın toplantısında doktorlara teşekkür eden Çek futbolcu, ¨Bundan sonra her yıl iki doğum günü kutlayacağım. Biri doğduğum gün, diğeri hayata döndüğüm gün¨ dedi.

AMELİYATTA KARARSIZ

Ameliyat olup olmama konusundaki kararını bir süre dinlendikten sonra vereceğini dile getiren Meduna, ¨Futbol benim hayatım. Bir an önce yeşil sahalara dönmek istiyorum¨ ifadesini kullandı. Kalp spazmı geçirdiği cumartesi gününden çok daha sıcak günlerde maç oynadığını vurgulayan golcü futbolcu, ¨O gün kendimi çok iyi hissediyordum. Ancak olaydan hemen önce takım arkadaşım Holosko`ya `İyi değilim. Doktora haber ver` dedim. Sonrasını hatırlamıyorum. Bu olay başka bir ülkede, başka bir şehirde yaşansaydı belki bu kadar çabuk müdahale edilmez ve ben burada olamayabilirdim¨ şeklinde konuştu.

Çek futbolcunun yanından ayrılmayan kız arkadaşı Margeta ise, olay sırasında tribünde olduğunu belirterek, ¨Meduna yere düştüğünde çok korktum. Ama şimdi çok mutluyum¨ dedi.

KALBİ HASAR GÖRMEDİ

Basın toplantısına Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Lekili, Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Şirin, anjiyoları yapan Yrd. Doç. Dr. Özgür Bayturan, Kulüp Sağlık Kurul Başkanı Dr. Mustafa Gürcan ve diğer sağlık çalışanları da katıldı. Prof.Dr. Şirin, Meduna`nın olaydan sonra çok hızlı bir şekilde hastaneye getirildiğini ve bu nedenle kalbinin zarar görmediğini belirterek şunları söyledi: ¨10 gün önceki Meduna ne ise, şimdi de o. Değişen bir şey yok. Ancak anjiyoda ortaya çıktığı gibi, kalbi besleyen bir damar göğüs kasının içinden geçiyor. Bu damarı açığa çıkarıp kalbin rahat çalışmasını sağlamak için ameliyat şart. Spora devam edip edemeyeceği bu ameliyat sonrası belli olur.¨

SAHALARA DÖNEBİLİR

Talihsiz futbolcunun yeniden sahalara dönmesi konusunda daha olumlu konuşan Yrd.Doç.Dr. Özgür Bayturan ise, ¨İnsanda yüzde 1 - 1,5 oranında görülen bu rahatsızlık, sporcu ölümlerinin yüzde 4`üne yol açıyor. Kalp kası kasıldığında damar da kasılıyor ve kalbi besleyemiyor. Ancak spor hayatı cerrahi müdahaleden sonra göstereceği seyire göre yeniden başlayabilir¨ dedi.

EPİLEPSİ DEĞİL

Bu arada Çek futbolcuda sara (epilepsi) odlduğu iddialarının doğru olmadığını açıklayan Vestel Manisasppor Sağlık Grup Başkanı Dr. Mustafa bu konuda şunları söyledi: ¨Hastanede kalp tetkiklerinin yanı sıra, epilepsi söylentilerine karşılık nörolojik tetkikler de yapıldı. Kesinlikle bu yönde bir bulgu yok. Bu futbolcu daha önce Sparta Prag ve Çek Milli Takımı`nda forma giyiyordu. Geçmişteki ve bugünkü tüm tetkikleri tamam.¨

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title