Haberler

Son dakika... Kafede boş kalan koltuklara oturttukları ayıcıklarla çocukları güldürecekler

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki kafelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla boş kalan masa ve sandalyeleri oyuncak ayılarla dolduran iki kardeş, sürecin sağlıkla sona ermesinin ardından bunları çocuklara hediye edecek.

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki kafelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla boş kalan masa ve sandalyeleri oyuncak ayılarla dolduran iki kardeş, sürecin sağlıkla sona ermesinin ardından bunları çocuklara hediye edecek.

Salgın tedbirleri kapsamında kafe ve restoranlarda oturarak hizmet alımının yasaklanmasının ardından işletmeleri boş kalan Neşe Kaya ve Harun Nergis, kafeyi oyuncak ayılarla donattı.

Renkli görüntülerin oluştuğu kafenin işletmecileri, devlet koruması altında olanlar ve ailesi ihtiyaç sahibi çocukları gülümsetmek için bu çabalarını sosyal sorumluluk projesine dönüştürdü.

Neşe Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kafeyi Kovid-19 sürecinde açtıklarını ve zor bir dönemden geçtiklerini söyledi.

Kafe açıldıktan birkaç ay sonra koronavirüs tedbirleri nedeniyle paket servise geçtiklerini belirten Kaya, "Bu süreçte biraz da farkındalık yaratmak istedik. Hem kafemiz boş kaldı hem de gelen bazı müşterilerimiz oturmak istiyordu. Onları kırmadan nasıl yönlendirebiliriz diye düşündük. Daha sonra tüm sandalyelere oyuncak ayıcıklar koyduk. Bu şekilde güzel bir görüntü oluştu." dedi.

Kaya, şu anda tüm masa ve sandalyelerde 30 oyuncak ayı bulunduğunu anlattı.

Oyuncak ayıları "müşteri" sanmışlar

Bundan dolayı başlarından ilginç bir olayın da geçtiğini aktaran Kaya, "Bu süreçte bizi sosyal mesafeye uymadığımız gerekçesiyle ihbar edenler oldu. Polis ekipleri geldi ve mesafeye uymadığımızdan dolayı ihbar edildiğimizi söyledi. Biz şaşırdık, onlar da ayıları görünce herkes gülmeye başladı." diye konuştu.

İçerideki görüntünün herkesin dikkatini çektiğini, fotoğraf çektirmek isteyenler olduğunu ifade eden Kaya, gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını sözlerine ekledi.

Harun Nergis ise kafedeki ayıcıkların görselliğinin yanı sıra farklı bir amaca hizmet edeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim için çocuk demek, umut demektir. Biz de geleceğimize umutla bakıyoruz. İnşallah güzel günlerimiz geldiğinde, sağlıklı günlerimizde bu ayıcıkları, müşterilerimiz ve takipçilerimizden gelen ayıcıkları da toplayarak Sevgi Evlerine, ihtiyacı olan çocuklara, Çocuk Esirgeme Kurumuna göndereceğiz. Onları mutlu edebilirsek ne mutlu bize. Küçük bir adım ama ülke olarak bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bunu sağlarsak çok güzel günler göreceğimizi umut ediyoruz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Neşe Kaya Haberler Son Dakika

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title