Haberler

Kadıköy'de Vagon ile Peron Arasına Düşen Kadının Ölümü Davası

Akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı'nın raylara düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili ''taksirle ölüme neden olmak'' suçundan haklarında 6 yıla kadar hapis cezası istenen kondüktör ve makinistin yargılanmasına devam edildi

Kadıköy'de geçen yıl temmuz ayında çocuğunu trene bindirdikten sonra raylara düşerek hayatını kaybeden akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı'nın ölümüne ilişkin "taksirle ölüme neden olmak" suçundan haklarında 6 yıla kadar hapis cezası istenen kondüktör ve makinistin yargılanmasına devam edildi.

Anadolu Adalet Sarayı 30. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan makinist Abdullah Çiğdem katılmazken, kondüktör Süleyman Uğur Özkoç, Ebru Gültekin Ilıcalı'nın eşi Sabri Akın Ilıcalı ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık Özkoç'un avukatı Atilla Çeltik, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek, "Bilirkişi raporu baştan savma hazırlanmış bir rapordur. Yeniden bir bilirkişi heyetiyle rapor alınmasını talep ediyoruz" dedi.

Ebru Gültekin Ilıcalı'nın ailesinin avukatı Abdullah Kaya da bilirkişi raporunda TCDD'de kusur bulunduğunu, bu kapsamda TCDD'nin bu husustaki sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Mahkeme hakimi Mustafa Can Korkarer, dosyanın, daha önce dava konusunda bilirkişilik yapmış teknik üniversitelerden oluşturulacak bir bilirkişi heyetine gönderilerek yeniden rapor istenmesine, kazanın oluşumunda sanıkların, maktulün veya üçüncü kişilerin kusurları bulunup bulunmadığının, varsa kusur durumunun ve kusurlu hareketlerinin neler olduğunun tespit edilerek, hazırlanacak raporun mahkemeye sunulmasına karar verdi.

Duruşma ertelendi.

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, kondüktör Özkoç ve makinist Çiğdem'in "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Ilıcalı'nın eşinin açıklaması

Duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Ebru Gültekin Ilıcalı'nın eşi Sabri Akın Ilıcalı, duruşmada bilirkişi raporuyla ilgili karşı tarafın itiraz ettiğini blirterek, "Bilirkişi raporu, olayı oldukça net ortaya koyan bir rapor olmasına rağmen birtakım detaylar istendiği söylendi. Yeni bir bilirkişi raporu istendi. Süreç uzuyor. Bekliyoruz adaletin tecelli etmesini" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ebru Gültekin Ilıcalı Anadolu Adalet Sarayı Sabri Akın Ilıcalı Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title