Haberler

Kabataşlılar Derneği "2013 Onur Ödülleri"

Kabataşlılar Derneği'nin "2013 Onur Ödülleri", törenle sahiplerini buldu "Ahmet Taner Kışlalı Aydın İnsan Onur Ödülü" Mustafa Balbay'a, "Ekrem Kadri Unat Bilim İnsanı Onur Ödülü" Mehmet Haberal'a verildi "Behçet Necatigil Edebiyat Onur Ödülü"ne Cezmi Ersöz, "Feyyaz Tokar Kültür İnsanı Onur Ödülü"ne İlber Ortaylı, "Adnan Kahveci Devlet Adamı Onur Ödülü"ne Metin Feyzioğlu, layık görüldü.

Kabataşlılar Derneği "2013 Onur Ödülleri", düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Ortaköy'deki Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Feriye Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende açılış konuşmasını yapan Kabataşlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu, Kabataş Erkek Lisesi'nin önemini ve başarılarını anlatarak, hastanede tedavi gören Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Seba'ya sağlık ve mutluluk diledi.

Törende, "Ahmet Taner Kışlalı Aydın İnsan Onur Ödülü" verilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ödülünü Ahmet Taner Kışlalı'nın kızı Nilhan Nur'un elinden aldı.

Ödülü demir parmaklılar ardındaki yurtseverler adına aldığını söyleyen Balbay, şunları kaydetti:

"Ahmet Taner Kışlalı'yı, Uğur Mumcu'yu katlettiler, bedenlerini aramızdan aldılar. Ama onları yok edemediler, ruhları yaşamaya devam etti. Bizleri de şöyle düşündüler; 'biz bunları hapsedersek bedenleri teslim olur ve bunların ruhlarını bedenleri öldürür.' Bizim bedenlerimizi, ruhlarımızın katili yapmak istediler. Bu ödül bunu başaramadıklarının kanıtıdır."

"Ekrem Kadri Unat Bilim İnsanı Onur Ödülü"ne layık görülen CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal da çocukluk ve gençlik yıllarında Türkiye'de birçok imkansızlıklar olduğunu, bugün ülkenin geliştiğini ve birçok imkanı elinde bulundurduğunu anlattı.

Tüm vatandaşların tek görevinin ülkeyi yüceltip, yükseltmek olduğunu ifade eden Haberal, "Elbette ki problemlerimiz vardır. Olacaktır da insanların olduğu yerde, her zaman problem olacaktır. Önemli olan o problemleri gereği şekilde çözebilip, çalışmalarımızı devam ettirmektir" diye konuştu.

Törende, "Behçet Necatigil Edebiyat Onur Ödülü" Cezmi Ersöz'e, "Feyyaz Tokar Kültür İnsanı Onur Ödülü" İlber Ortaylı'ya, "Adnan Kahveci Devlet Adamı Onur Ödülü" Metin Feyzioğlu'na verildi.

Ödüle layık görülen diğer isimler, şu şekilde:

"Süleyman Seba Spor Onur Ödülü": Beşiktaş Hentbol Takımı ve Devrim Cenk Ulusoy

"Zühtü Müridoğlu Güzel Sanatlar Onur Ödülü": Tamer Başoğlu

"Nehar Tüblek Karikatürist Onur Ödülü": Metin Üstündağ

"Ömer Kavur Sinema Onur Ödülü": Mustafa Altıoklar

"Feridun Karakaya Tiyatro Onur Ödülü": Ferhan Şensoy

"Hasan Pulur Gazetecilik Onur Ödülü": Saygı Öztürk

"Beyaz Kelebekler Müzik Onur Ödülü": Boğaziçi Caz Korosu

"Cahit Kocaömer Kabataş'a Hizmet Ödülü": Rıdvan Akar, Tevfik Yamantürk, Barış Tünay, Gökhan Tepe ve Bülent Satıcı

"Kabataşlılar Derneği Özel Ödülü": Çarşı - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Behçet Necatigil Mustafa Balbay Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title