Haberler

    Juve'den Roma'ya Yeni Yıl Sürprizi: 3-0

    Juventus, Roma'nın 9 kişiyle tamamladığı maçta rakibine sezonun ilk yenilgisini tattırdı.

    Serie A'da 18. hafta karşılaşmalarında sahasında Roma'yı konuk eden Juventus, rakibini 3-0'lık skorla mağlup ederek rakibinin 17 maçlık yenilmezlik serisine son verirken, zirvedeki yerini de perçinledi.

    Roma, 75. dakikada Daniele De Rossi, 76. dakikada da Leandro Castan'ın direkt olarak kırmızı kart görmeleriyle maçı 10 kişiyle tamamlamak zorunda kaldı.

    Maça hızlı başlayan taraf Juventus oldu. 17. dakikada sağ kanattan kullanılan taç atışı sonrasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Tevez, rakibinden sıyrılarak şık bir pasla yanından bindiren Vidal'i topla buluşturdu. O da kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı düzgün vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.

    21. dakikada sağdan bindiren Maicon'un pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Pjanic'in vuruşunda kaleci Buffon gole izin vermedi. İlk yarının geri kalan bölümlerinde de gol sesi çıkmayınca Juventus devreye 1-0'lık avantajla girdi.

    İkinci yarıya Juventus golle başladı. 48. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Pirlo, arka direğe doğru ortaladı. O noktada bomboş kalan Bonucci, kayarak yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 2-0.

    75. dakikada Daniele De Rossi, Chiellini'ye kayarak yaptığı sert müdahele nedeniyle direkt olarak kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

    76'da Leandro Castan, ceza sahası içersinde topa elle müdahele edince maçın hakemi bir kez daha kırmızı kartına başvurdu ve Roma sahada 9 kişi kaldı. Penaltı atışını kullanmak üzere topun başına geçen Vucinic, sol köşeye doğru yaptığı sert vuruşla farkı üçe çıkarttı: 3-0. Bu gol aynı zamanda 90 dakikanın da sonucunu belirleyen gol oldu.

    Bu galibiyetle Juventus puanını 49'a yükseltirken, Roma ise 41 puanda kaldı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Daniele De Rossi Juventus Roma Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title