Haberler

Jeoloji Mühendisleri Odası Deprem Semineri Düzenledi

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi'nce İnsanları Deprem Konusunda Bilgilendirmek Maksadıyla Bir Semineri Düzenlendi. Seminerde Yetkililer Tarafından Deprem Bölgeleri ve Türkiye'nin Jeolojik Yapısı Hakkında Bilgiler Verildi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi’nce insanları deprem konusunda bilgilendirmek maksadıyla bir semineri düzenlendi. Seminerde yetkililer tarafından deprem bölgeleri ve Türkiye’nin jeolojik yapısı hakkında bilgiler verildi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri Temsilciliği tarafından düzenlenen ve Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Kayseri ve çevresinin depremselliği ve zemin iyileştirme” konulu seminere itfaiye çalışanları, bazı kamu kurum ve kuruluşunda görevli kişiler ile il dışından gelen öğretim üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan seminerde ilk sözü Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı İsmet Cengiz aldı. Cengiz, Genel merkez olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler vererek amaçlarının bilimi insanlara aktarmak olduğunu söyledi.

Düzenlenen seminer Cengiz’in konuşmasının ardından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Dirik’in “Kayseri ve çevresinin depremselliği”, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Türkmen’in “Zemin İyileştirme” konulu sunumuna geçildi.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Dirik enine boyuna depremi anlatarak, “Kayseri ve çevresi benim Türkiye’de gördüğüm en güzel yerlerden birisi ancak Türkiye’de bütün bölgelerde deprem yaşanabileceği gerçeğini göz ardı edemeyiz” dedi.

(SE-SE-Y)

14.12.2007 17:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title