Haberler

İzmir Üniversiteli Eğitim Neferleri Göreve Başladı

Güncelleme:

İzmir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden Haziran ayında mezun olan 19 öğretmen Türkiye'nin seçkin eğitim kurumlarında görevlerine başladı.

İzmir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü mezunları istihdam sıkıntısı yaşamıyor. 2014-2015 akademik yılında mezun olan 19 öğretmenin bir kısmı İzmir Özel Fatih Koleji, Bilfen Koleji, Bahçeşehir Koleji, Doğa Koleji, Nokta Koleji, Amerikan Kültür Dil Okullarında mesleki kariyerlerine başlarken bir kısmı da eğitimlerine bir üst seviyede devam etme kararı aldı. İzmir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünün verdiği akademik eğitimin öğrencilerine kariyer hayatına bir adım önde başlama fırsatı sağladığını belirten Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aylin Köyalan, "Aldıkları akademik eğitimi stajları sayesinde uygulama ile pekiştirme olanağı bulan ve kariyerlerine köklü eğitim kurumlarından başlayan tüm mezunlarımızla gurur duyuyoruz. Elbette eğitimini bir üst seviyede devam ettiren mezunlarımız da bizler için en az öğretmenlik yapmaya başlayanlar kadar değerli. Onların da akademik hayata önemli katkılarda bulunacaklarına inancımız tam" dedi.

Eğitimin başarısı tescillendi

İngilizce eğitiminin artık dünyadaki tüm meslekler için tartışılmaz bir temel olduğunu vurgulayan Köyalan, "Bir dünya vatandaşı olabilmenin temeli sayılan İngilizce bilmek, tüm meslekler için de iş başvurularında bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Günlük hayat ve iş hayatında aktif İngilizce kullanımı için de iyi bir eğitim gerekiyor. Toplumumuzun İngilizce seviyesini yükseltecek öğretmenler yetiştirmek konusunda İzmir Üniversitesi'nin başarısını da mezunlarımızın Türkiye çapında gördüğü talep ile tescillemiş bulunuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Üniversitesi Doğa Koleji Bahçeşehir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title