Haberler

İzmir-Çift Yumurta İkizlerinin Kaderleri Farklı

11 Aylık İkizlerden Berraksu Büyüyüp Serpilirken, Bengisu İse Siroz Oldu, Babasından Alınan Karaciğer Parçası Nakledildi

11 aylık ikizlerden Berraksu büyüyüp serpilirken, Bengisu ise siroz oldu, babasından alınan karaciğer parçası nakledildi

İZMİR'de 10 Ağustos 2009'da dünyaya gelen çift yumurta ikizlerinden Bengisu Yeşil ile Berraksu Yeşil tıpatıp benzemedikleri gibi kaderleri de aynı olmadı. Berraksu sağlıkla dünyaya gelirken, doğduktan sonra sararıp sarılığı bir türlü geçmeyen ikizi Bengisu ise ''siroz' tanısıyla ameliyat masasına yattı. Talihsiz bebeğe baba Engil Yeşil'den alınan karaciğer parçası nakledilirken, ameliyat sonrası ikiziyle bir araya gelen Berraksu'nun Bengisu'ya, dokunup sarılmaya çalışması sevimli görüntüler oluşturdu.

İzmir'in Buca İlçesi'nde Kaynaklar'da oturan evhanımı Kerime Yeşil (36) ile şoförlük yapan Engin Yeşil, 14 yaşındaki Enes ve 10 yaşındaki Cemal'den sonra geçen yıl ikiz kızlarını kucakladı. Ancak Berraksu sorunsuz bir bebeklik geçirirken, ikizi Bengisu'da sarılık başladı. Yenidoğan sarılığı denilerek geçmesi beklenen sarılık bir türlü geçmedi. Berraksu babaanne Nimet Yeşil'e emanet edilirken, yeşil çifti Bengisu için doktor doktor dolaştı, hastane ev arasında mekik dokudu. Bengisu üç aylık olduğunda Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde biyopsi yapıldı. Doğuştan safrayollarının tıkalı olduğu saptandı, ameliyata alındı. Ancak Bengisu'nun sorununun ameliyatla hallolmayacağı, mutlaka karaciğer nakli olması gerektiği ortaya çıktı. Bengisu nakil için İzmir Özel Kent Hastanesi'ne sevk edildi.

Bengisu'yu her an kaybetme korkusuyla yaşadığını belirten anne Kerime Yeşil, ''İkiz bebeklerim oldu ama ikisini bir arada büyütemedim. Bengisu'nun hastalığı nedeniyle sürekli hastanelerdeydik. Kayınvalidem biz hastanede yatarken Berraksu'yu emzirmem için getirir, öyle hasret giderirdim. Bengisu'nun ameliyatla sağlığına kavuşacağını sanmıştım. Ancak 4-5 saat sürer denilen ameliyatın daha ilk saati dolmadan doktorlar dışarı çıktı, kızımın sorunun ameliyatla halledilemeyeceğini ve nakil olması gerektiğini söylediler. Hastanelere gidip gelmeler böylece devam etti. Hastaneler, Bengisu ve benim için ev olmuştu. Çok şükürki minik bebeğim nakil oldu, şimdi sağlık durumu çok iyi. Ben de yaşadığım onca kötü günleri, üzüntüleri unutmak istiyorum. İkizlerim şimdi 11 aylık. Bir ay sonra yaşlarını dolduracaklar. İlk ve bundan sonraki yaşlarını evimizde sağlıkla kutlamak istiyorum. Sonunda Bengisu ve Berraksu ikiz kardeş olarak bir arada büyüyecek. Bengisu, ikizinden geri kalmıştı, hızla büyüyüp Berraksu'ya yetişecek' dedi.

İkizlerinden Bengisu'nun sürekli hastanelerde kalmasının büyük üzüntüsünü çektiklerini, sağlığına kavuşması için kadavradan bağış bekleyecek zamanlarının kalmadığını belirten baba Engin Yeşil, ''Kadavra beklemedik ama benim de karaciğerimde yağlanma olduğu ortaya çıktı. Nakil kararının ardından hızla diyete başladım. Kızım için 12 kilo verdim. Onun benim karaciğerimin bir parçasıyla sağlığına kavuşması beni çok mutlu ediyor. Zaten o da benim bir parçamdı. Çok kötü günler geçirdik, hepsi geride kaldı. Doktorlarıma teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Bengisu, İzmir Özel Kent hastanesi'nde Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Prof. Dr. Mehmet Alper'den oluşan ekip tarafından ameliyat edildi, babasından alınan karaciğer parçası nakledildi. Bengisu'nun hastalığına bağlı olarak gelişmesinin gerilediğini ve 11 aylık olmasına karşın 5 kilo ağırlığında olduğunu belirten Doç. Dr. Kılıç şunları söyledi:

''Bengisu'nun doğuştan safra yolları yok. Bu nedenle bu tür bebeklerde bu yokluğa bağlı karaciğer sirozu gelşiyor. Bengisu'nun siroz olmasının nedeni de bu. Kanallarının açılması için ameliyat denenmiş ancak bir şey yapılamamış. Çünkü bu tür hastalarda kanal açılsa bile hastaların yüzde 80'inin karaciğer nakli olması gerekiyor, hem de 1-2 yaşına kadar. Aksi taktirde kaybediyoruz. Bengisu da ağır bir vakaydı. Babası uygun donör çıktı, nakil başarılı oldu. Birkaç güne kadar taburcu edeceğiz. Bengisu'nun ikizi Berraksu'da bu hastalık görülmedi. O normal büyüyen bir bebek. Bengisu da nakil sonrasında hızla gelişecek, ikizine yetişecek.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title