Haberler

İtalyan Savcı Palazzi, Juventus'un Serie (c)'ye Düşürülmesini İstedi

İtalyan Savcı Stefano Palazzi, Juventus'un Serie (c)'ye Düşürülmesinin Yanı Sıra Son İki Sezonda Kazandığı Şampiyonlukların Elinden Alınmasını Da İstedi.

İtalyan savcı Stefano Palazzi, Juventus`un Serie (C)`ye düşürülmesinin yanı sıra son iki sezonda kazandığı şampiyonlukların elinden alınmasını da istedi.

İtalya`da futbol skandalıyla ilgili yürütülen mahkemenin üçüncü duruşması Türkiye saatiyle 10.30`da başladı. Mahkeme heyetinin dün İtalya Futbol Federasyonu Ekonomi Komisyonu eski üyesi Cosimo Maria Ferri`yi mahkeme dışı bırakmasıyla 4 takım ve 25 futbol adamının yargılanmasına devam ediliyor. Roma Olimpiyat Stadı`nda yapılan mahkemede bugün İtalya Federasyonu eski hakem seçicisi Paolo Bergamo`nun görevinden ayrıldığı gerekçe gösterilerek proses dışı bırakılması talebinde bulunuldu. Ancak savcı Stephan Palazzi talebe itiraz ederek Bergomo`nun görevinden sakandal hakkında proses başladıktan sonra istifa ettiğini bu nedenle talebin reddedilmesi gerektiğini söyledi.

Palazzi daha sonra suçlamaları dile getirdiği konuşmasında, ¨Gerçek olan takımlar için bazı hakemlerin favori olduğu ki bu takımlar kımı zaman bu hakemlere avantaj sağladı. Bu özellikle Juventus`un ve diğer üç takımın izladiği yoldu¨ dedi. Dün savunma avukatlarının ştşrazına konu olan telefon konuşmaları kaydı konusunda ise Palazzi, telefon konuşmalarında şaka yapıldığını iddia etmenin imkansız olduğunu benzer konuşmaların an be an tekrarlanmış olduğunu belirtti.

Palazzi, özellikle Juventus eski Genel Direktörü Lıciano Moggi tarafından hakemlerin değerlendirilmesi konusunda medya organlarının da kullanıldığını belirterek, hakemlerin seçildiği konusunda açık kanıtlarının olduğunu dile getirdi. Milan eski Genel Direktörü Adriano Giallini konusunda ciddi disiplin suçlamasının olduğuna değinen Palazzi, Giallini`nin Milan hakem takipçisi Leonardo Meani`nin ¨güvenilir hakem¨ arayıiını onyladığını dile getirdi.Savcı Palazzi ayrıca , ¨Lazio ve Fiorentina aynı sistemi kullandı. Takımların menejerleri futbol federesyonunun başındakilerle, onlar hakem seçicilerle, hakem seçiciler ise hakemlerle bağlantıya geçti. Maç sonunda da arayıp teşekkür ettiler¨diye konuştu.

Daha sonra mahkemeye ara verildi. Mahkemenin öğleden sonra devam edceği bildirildi. Öğleden sonra da Palazzi`nin konuşmasını sürdürmesi bekleniyor. Sonuç kararının 9 Temmuz`a kadar açıklaması bekleniyor. Sanıkların temyiz hakkını kullanması durumunda kesin karar 20 Temmuz`a kadar belli olacak.

İtalyan savcı ayrıca, şike skandalına karışan AC Milan, Fiorentina ve Lazio`nun da bir alt lige Serie B`ye düşürülmesi isteğinde bulundu.

(HABER : Eda BERKBAYRAK / GİR)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title