Haberler

İstiklâl Şairinin Torunundan Mehmetçiğe Dua

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon Ersoy, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör operasyonu gerçekleştiren Mehmetçiği unutmadı. Ersoy, "Allah bütün Mehmetçiğimizden razı olsun ve onların yardımcısı olsun" dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon Ersoy, Uludağ Üniversitesi Hür Eğitimciler Topluluğu'nun davetlisi olarak Eğitim Fakültesi'nde konferansa katıldı. Akademisyenler ve öğrencilerin ilgi gösterdiği toplantıda dedesi M. Akif Ersoy'un hayatını anlatan Ersoy, annesinden ve diğer akrabalarından duyduğu hatıraları paylaştı. Türk milletinin Mehmet Akif Ersoy'un kendi dedesi gibi gördüğünü söyleyen Selma Argon Ersoy, "Dedem her zaman insanların içerisinde birisi olmuştur. O yüzden insanlar da onu sevmişlerdir. Çünkü dürüsttür, faziletli, ahlak sahibi ve samimi bir adamdır. Benim en çok hoşuma giden özelliği de samimi olmasıdır. Her türlü insanla ilişki kurarken koşulsuz bir samimiyeti vardır" dedi.

Afrin'deki sınır mücadelesinde bulunan Türk askerine de dua eden ve selamlarını ileten Akif'in torunu Selma Argon Ersoy, ihtiyaç duyulması durumunda her an göreve hazır olduğunu belirtti. Türk insanı için vatanının kutsal olduğuna işaret eden Ersoy, "Mehmetçik bizim canımız. Şu an bize ihtiyaç varsa, bana ihtiyaç varsa her an gitmeye hazırız. Çoluk çocuk, kimim varsa her an gitmeye hazırız. Yeter ki gel desinler. Allah, onların yanında olsun. Allah, yardımcıları olsun. Bizim için oradalar. Can ve kanlarıyla oradalar. Onları korusun Allah. Ancak dediğim gibi ihtiyaç olduğu zaman biz de gideceğiz. Çünkü bu vatandan başka yaşayacak yerimiz yok. Bu vatan bizim için kutsaldır. Allah razı olsun Mehmetçiklerimizden. Hepsine selam olsun. O evlatlarımın hepsini kucaklayıp öpüyorum" diye konuştu.

"Türk milleti geçmişi ile barıştı"

Mehmet Akif Ersoy'un milli mücadeleye bizzat katılan bir isim olduğunu belirten Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel ise, "Mehmet Akif, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında emeği ve teri olan birisidir. Fakat yıllar içerisinde çeşitli sebeplerle, sanki farklı bir devrin adamıymış gibi anlatıldı. Şimdi millet olarak geçmişi ile barışık ve bütünleşmiş bir noktaya geldik. Bu hepimiz için büyük önem arz ediyor. Biz artık geçmişi ile barışan ve geleceğe bakan bir milletiz" şeklinde konuştu.

Selma Argon Ersoy, konuşmasının ardından dedesinin Safahat isimli kitabını imzaladı. Konferansın ardından Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da Ersoy'u makamında ağırladı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Suriye Afrin Selma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title