Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96. Yılı

Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumunda, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumunda, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Orhan Yalçın, etkinlikte yaptığı konuşmada, milli mücadeleden çıkan milletin milli marşa ihtiyacı olduğu ve ulusçuluk duygusunu canlı kılmak amacıyla bir milli marş hazırlanmasına karar verildiğini hatırlattı.

Dönemin Milli Eğitim Bakanı tarafından teklif edilip Meclis tarafından 500 lira ödül ile yarışma düzenlendiğini anımsatan Yalçın, "Mehmet Akif Ersoy'un bu yarışmaya katılmayıp dönemin Maarif Vekili Hamdullah Suphi'nin ısrarı ile 48 saat içinde kaleme alarak yazdığı şiiri, Meclis tarafından 12 Mart 1921'de İstiklal Marşı olarak kabul edildi." dedi.

Programa, Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Orhan Yalçın, Kurum İkinci Müdürleri Yusuf Kürşat Temizkan ve Mutlu Korkmaz, kurum personeli ve hükümlüler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Orhan Yalçın Gölpazarı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title