Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Toplantısı

Denizli'de, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 87. Yıldönümü ve İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma Töreni Düzenlendi.

Denizli'de, İstiklal Marşı'nın kabulünün 87. yıldönümü ve İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma töreni düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan anma törenine Denizli Valisi Hasan Canpolat, Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin, Abdullah Acar, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğretmenler, idareciler ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Mart ayının Türk Milleti için müjdeler ayı olduğunu, hem baharın ve hem de İstiklal Marşı'nın kabulünün müjdecisi olduğunu belirterek, "İstiklal Marşı bağımsızlığımızı ve milletimizin bağımsızlığını kazanmada yaptığı her türlü fedakarlığı yansıtıyor" dedi.

Vali Hasan Canpolat da, İstiklal Marşı'nın Türk Milleti'nin varoluş destanı olduğunu belirterek, İstiklal Marşı'nın İstiklal Savaşı günlerini ve o günlerde yaşanan olayları yansıttığını söyledi.

Bağımsızlığın bu milletin karakteri olduğunun en açık ifadesinin İstiklal Marşı olduğunu belirten Vali Canpolat, "İstiklal Marşı okunurken duygulanmayan hiçbir Türk evladı yoktur. İstiklal Marşı İstiklal Savaşı'na dikilmiş bir abidedir. Milletimizin varlığını ve bağımsızlığını sürdürme noktasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Mehmet Akif Ersoy ve bütün şehitleri rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Daha sonra Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof.Dr. Mehmet Ali Ünal ve Prof. Dr. İsmail Çekiçli, İstiklal Marşı'nın yazılmasına kadar geçen Türk tarihi, İstiklal Savaşı dönemi ve İstiklal Marşı'nın anlam ve önemi konusunda konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından bir süre önce düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda birinci olan Fatma Hasna Tarcan İstiklal Marşı'nı okudu. Katılımcılar tarafından uzun süre alkışlanan Tarcan'ı öperek teşekkür eden Vali Canpolat, öğrenciye kendi kalemini hediye etti.

Vali Hasan Canpolat, İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda birinci olan Vali Recep Yazıcıoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Fatma Hasna Tarcan'a tam, ikinci olan Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşe Ceren Mumcu'ya yarım ve üçüncü olan Çal İsabey İlköğretim Okulu öğrencisi Nazlıcan Vayvada'ya çeyrek altın verdi, öğretmenleri de ödüllendirildi.

(AV-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title