Haberler

Bakan Koca'nın "Hasta artışı var" dediği İstanbul'da vatandaşlar, İstiklal Caddesi'ne akın etti

Güncelleme:

Kademeli normalleşmenin ilk hafta sonunda İstiklal Caddesi vatandaşların akınına uğradı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "İstanbul'daki polikliniklerde hasta artışı var" sözlerinin ardından ortaya çıkan bu tablo görenleri endişelendirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın risk haritasında turuncu kategoride olan İstanbul için sarf ettiği "Polikliniklerimizde hasta artışı olduğu görülüyor." sözleri sonrası bugün İstiklal Caddesinde yaşanan yoğunluk görenleri endişelendirdi.

DAHA DÜN UYARMIŞTI

Bakan Koca, dün İstanbul'un sağlık yöneticileriyle koronavirüs salgınının durumunu değerlendirdi. Toplantı sonrası Koca, Twitter hesabından toplantıya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "İstanbul'da sağlık yöneticilerimizle bir araya gelerek salgının seyrini değerlendirdik. Polikliniklerimizde hasta artışı olduğu görülüyor. İstanbul normalleşmenin örnek şehri olmalı. Bunu başaracak kararlılıktayız."

Bakan Koca'nın 'Hasta artışı var' dediği İstanbul'da vatandaşlar, İstiklal Caddesi'ne akın etti

AKIN ETTİLER

Normalleşme adımları kapsamında koronavirüs tedbirlerinde düzenlemeye gidilmiş, kafe ve restoranlar yüzde 50 kapasiteyle müşteri almaya başlamıştı. Bugün ise hem tedbirlerdeki esnemenin hem de yazı aratmayan güzel havanın etkisiyle vatandaşlar İstiklal Caddesine akın etti.

Bakan Koca'nın 'Hasta artışı var' dediği İstanbul'da vatandaşlar, İstiklal Caddesi'ne akın etti

ADIM ATACAK YER YOK

İstanbul'un en gözde yerlerinden olan caddede adeta adım atacak yer kalmadı. Oluşan yoğunluk sebebiyle sosyal mesafe kuralları da ihmal edildi. Bazı turist ve vatandaşların ise maske takmadığı ya da maskelerini çenelerine indirdikleri görüldü. Zabıta ekipleri sosyal mesafe ve maske kuralları konusunda vatandaşları uyardı.

Bakan Koca'nın 'Hasta artışı var' dediği İstanbul'da vatandaşlar, İstiklal Caddesi'ne akın etti

İSTANBUL'DA SON DURUM

İstanbul, risk haritasına bakıldığında turuncu renkte olduğu görülüyor. Turuncu renk anlam olarak yüksek risk taşıyan illeri temsil ediyor. İllere göre haftalık vaka sayısı grafiğine bakıldığında ise 20 ve 26 Şubat haftasında İstanbul'da 100 binde 89,90 oranında vaka bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (86)

Deva:

Vatandaşın burda Bi suçu yok kimse kendi başarısızlıklarını vatandaşı suçluyarak ört pars edemez normalleşme için daha vakit var demiştik önce şu mutasyon sorununu çözüp ondan sonra normalleşin demiştik başarasız ve Bi çözüm üretemeyen zihniyet herzaman suçu kendine degil vatandaşa bulur bu her zaman böyle olmuştur

20
29
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Butun dunya cozdu sadece Turkiye cozemedi sen ne iciyorsan devam et

yanıt2
yanıt0
Deli:

Senin gibilerde kendinden başka herkese suç bulur. Açmadan once de millet perişan acın esnafı diyordun

yanıt8
yanıt6
HK:

Oyle dememistiniz demistinizki ne bu yasaklar esnafın haklı perişan

yanıt1
yanıt1
Deva:

Dogru yasaklar yüzünden esnafın hali perişan borçlarını kredilerini erteleyin ve esnafa finansal destek olun dendi restoranları geri açın ama önlemini alarak Bi şekilde denildi dogru zamanda dogru şekilde bir anda bu iş olmaz neticesinde günlük 12 bin vaka var ve dahada arta bilir

yanıt2
yanıt0
ATCAN:

kongre var herhalde yoksa o kadar insan neden toplansın biraraya

37
9
yanıtYanıtla
Hastahaneler zinciri:

Çoğu vatandaşın gemicikleri yok, marketler zinciri yok, hastahane zinciri yok, parası yok, 3-5 yerden maaşı yok, liyakatsız yönetim kuruluna girme imkanı yok ama ithal saman geliyor

20
15
yanıtYanıtla
FATIH:

Galiba ithal olanından yemişsin. Yerlide bu çeşit yan etki göstermezdin. . . . . . . . . .

yanıt9
yanıt17
DANA FATİHE CEVAP:

Adam orda eleştirisini yapıyor sen kalkmış hakaret ediyorsun. Söyle bakalım burdaki dana kim oluyor?

yanıt14
yanıt5
Mustafa:

Ne demiş bu

yanıt0
yanıt0
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title