Haberler

İstanbul: Necla Hibetullah Sultan'ın Cenazesi Türkiye'ye Getirildi

Madrid'de Vefat Eden ve Osmanlı Hanedandan Son Padişahı Vahdettin'nin Torunu Olan Necla Hibetullah Sultan'ın (Osmanoğlu) Cenazesi Türkiye'ye Getirildi.

Madrid'de vefat eden ve Osmanlı hanedandan son padişahı Vahdettin'nin torunu olan Necla Hibetullah Sultan'ın (Osmanoğlu) cenazesi Türkiye'ye getirildi.

Osmanlı Hanedanı'nın son üyelerinden, son Padişah Vahdettin Han'ın torunu olan Necla Hibetullah Sultan'ın cenazesi defnedilmek üzere İstanbul'a nakledilirken, merhumun cenazesini Türkiye'deki yakınlarından İkbal Saviç karşıladı. İstanbul Atatürk Havalimanı'na saat 19.30 sıralarında inen cenaze, evrak eksikliği sebebiyle bir saat gecikmeyle teslim edildi.

Tedavi gördüğü Hospital Madrid Hastanesi'nde vefat eden Necla Sultan'ın (80) yarın Bebek Camii'nde ikindiye müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi.

Necla Sultan'ın aile yakınları cenazelerinin Türkiye'de defnedilmesi için Madrid Türk Büyükelçiliği'ne başvuruda bulunmuşlardı. Yapılan başvurunun neticesinde Necla Sultan'ın naaşı bu akşam Türkiye'ye nakledildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title