Haberler

İstanbul: İtfaiye Teşkilatı'nın 292. Kuruluş Yıldönümü

İtfaiye Teşkilatı'nın 292. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri Çerçevesi Kapsamında Ayasofya Meydanı'nda Yakılan Osmanlı Evi Önce Tulumbacıların Daha Sonra Modern İtfaiye Ekiplerinin Müdahalesiyle Söndürüldü.

İtfaiye Teşkilatı'nın 292. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesi kapsamında Ayasofya Meydanı'nda yakılan Osmanlı evi önce tulumbacıların daha sonra modern itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan "İtfaiye Haftası" nedeniyle İstanbul İtfaiyesi Sultanahmet'te bir gösteri düzenlendi. Ayasofya Meydanı'nda düzenlenen gösteriye İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, itfaiye yöneticileri belediye yetkilileri, turistler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gösteri öncesi mehter takımı bir konser verdi. Konseri turistler ve vatandaşlar ilgiliyle izledi. Daha sonra "İtfaiye Haftası" nedeniyle yapılan kısa konuşmada itfaiyenin tarihi hakkında bilgi verildi. Konuşmaların ardından Ayasofya Meydanı'nda kurulan Osmanlı evlerini andıran maket ateşe verildi. Osmanlı Dönemindeki yangınları canlandırıldığı gösteride yangına ilk müdahaleyi, dönemim itfaiyecileri olan tulumbacılar yaptı. Tulumbacıların yaptığı müdahaleyi vatandaşlar şaşkınlık dolu gözlerle izledi. Daha sonra modern itfaiye ekipleri devreye girdi. Topkapı Sarayı'nın önünde bekleyen ve aralarında Koca Yusuf'un da bulunduğu modern itfaiye araçları meydana gelen yangını söndürdü. Bu arada itfaiye merdiveninde yangını söndürmek için bekleyen itfaiye görevlisinin hortumuna uzun süre su gelmemesi herkesi şaşırttı. Yangın kısa sürede söndürülürken, gösterinin sonunda Koca Yusuf vatandaşlara "Su sisi" adlı gösteriyi sundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title