Haberler

Piyasa değeri 2,5 milyon lira! İstanbul Havalimanı'nda sıvı kokain ele geçirdi

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul Havalimanında gerçekleştirilen operasyonda, yabancı uyruklu bir yolcunun valizlerinde içki şişesine gizlenmiş toplam 3 kilo 380 gram ağırlığında sıvı kokain ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen çalışma kapsamında İstanbul Havalimanına gelen yolcular uyuşturucu kaçakçılığı bakımından mercek altına alındı. Bilgi sistemleri üzerinden yapılan incelemede Brezilya'nın Sao Paulo kentinden gelen bir yolcu riskli olarak değerlendirildi.

Yolcuyu taşıyan uçağın havalimanına iniş yapmasının hemen ardından uçaktaki valizler x-ray cihazından geçirilerek narkotik dedektör köpeklerle arandı. Narkotik dedektör köpeklerin şüpheli yolcunun valizindeki içki şişelerine tepki vermesi üzerine, şişeler açılarak içerisindeki alkollü içecek görünümündeki sıvından numune alındı.

Piyasa değeri 2,5 milyon lira! İstanbul Havalimanı'nda sıvı kokain ele geçirdi

İÇKİ ŞİŞELERİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Söz konusu sıvıdan alınan numunenin uyuşturucu test cihazı ile yapılan ilk analizde alkol uyarısı alınmasına rağmen incelemeye devam edildi. Yapılan detaylı çalışmada kaçakçıların şişelerin içerisine yerleştirdikleri bir düzenek ile bir miktar içkiyi şişe ağızlarında tuttukları, bu düzeneğin altında ise farklı bir sıvı olduğu anlaşıldı.

Piyasa değeri 2,5 milyon lira! İstanbul Havalimanı'nda sıvı kokain ele geçirdi

PİYASA DEĞERİ 2,5 MİLYON LİRA

Bunun üzerine tespit edilen düzenek ve içerisindeki sıvı bulunduğu yerden çıkarıldı. Şişede kalan diğer sıvından alınan numunenin analizinde, bu sıvının kokain çözeltisi olduğu anlaşıldı. Gümrük Muhafaza ekiplerinin titiz çalışması ve ısrarlı takibi sonucunda alkollü içki görünümü verilen piyasa değeri 2,5 milyon lira olan toplam 3 kilogram 380 gram ağırlığında sıvı kokainin yurda sokulması engellendi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alınırken konuya ilişkin yürütülen soruşturmaya devam ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (12)

papi çulo:

numuneyi aldıkları nesneye takıldım ben.

20
0
yanıtYanıtla
kafalar nasıl ama:

bir garip olaylar

yanıt2
yanıt0
PAPİ:

Kılıffff

yanıt0
yanıt0
KiLL BiLL 5:

Numune degil, düzenek o düzenek :)) Nasil düzenekse artik, dua etsinler ki düzenekleri hazirlarken siseleri kaybetmemisler, zira herbir sisenin capi yaklasik 12 santimetre.

yanıt0
yanıt0
İlkim:

Numune için kullanılan nesnenin kullanım alanı genişmiş öğrenmiş olduk

3
0
yanıtYanıtla
nuri:

polisleri arkalarını döndürüp tabela niyetine kullanan amire ben ne diyim

2
0
yanıtYanıtla
helal olsun TÜRK polisimize:

Narkotik polisimizi tebrik ediyorum. ben de olsam böyle bir viski şişesi tipi olmadığı için şüphelenirdim. O ney öyle etrafı hasırlı ip ile çevrilmiş. belki de zeytinyağı şişesi görünümü verdiler.

1
0
yanıtYanıtla
Nokta:

Kesinlikle ben de orada kaldım, acaba. . . sebep :))

1
0
yanıtYanıtla
haydar:

fazla merak zararlidir

1
0
yanıtYanıtla
Kamil:

Az tuzlu

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title