Haberler

İstanbul'da "Pastalı" Adli Yıl Açılışı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, yeni Adli Yıl'ın başlaması nedeniyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda kokteyl düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun ev sahipliği yaptığı davete, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, MİT İstanbul Bölge Başkanı Aydın Demir, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıları Aykut Cengiz Engin ve Turan Çolakkadı, savcı ve hakimler ile adliye çalışanları katıldı.

Başsavcı Hadi Salihoğlu konukları tek tek karşıladı ve tebrikleri kabul etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan adli yıl açılış kokteylinde konuşan Başsavcı Hadi Salihoğlu, "Hepinizi bu güzel davetimize geldiğiniz için saygıyla selamlıyorum. 2014-2015 adli yılının ülkemize, adli teşkilata sağlık, sıhhat ve güzellikler dolu günler getirmesini diliyorum" dedi.

ADLİYE ŞEKLİNDE PASTA KESİLDİ

Ardından, Başsavcı Hadi Salihoğlu Vali Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ve eski İstanbul Başsavcıları Aykut Cengiz Engin ve Turan Çolakkadı, üzerinde Avrupa'nın en büyük adliyesi olan Çağlayan Adalet Sarayı'nın maketi ve adaleti temsil eden mini heykel bulunan adli yıl açılış pastasını kestiler. Ancak Vali ve diğer davetliler bir süre pastanın gelmesini bekleyince, ortaya ilginç görüntüler çıktı. Vali Mutlu, "Pastayı bilmem ama, güzel yemek kokusu geliyor" diyerek espri yaptı.

VALİ MUTLU SORUYU YANITLAMADI

Tören sonunda adliyeden ayrılan Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya, 22 Temmuz Operasyonu'nun üçüncü dalgasıyla ilgili son gelişmeler soruldu. Vali Mutlu, "Adli yılımızın açılışı vesilesiyle birlikte olduk. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum bütün adli teşkilatımıza inşallah" demekle yetindi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aykut Cengiz Engin Hüseyin Avni Mutlu Hadi Salihoğlu Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title