Haberler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından Görevsizlik Kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kumkapı'daki Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nin Avlusunda Havaya Ateş Edilmesi Olayına İlişkin Yürüttüğü Soruşturmada Görevsizlik Kararı Verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kumkapı'daki Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nin avlusunda havaya ateş edilmesi olayına ilişkin yürüttüğü soruşturmada görevsizlik kararı verdi.

Kumkapı'daki Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nin bahçesinde 4 Mart 2007 tarihinde havaya ateş açılması olayına ilişkin olarak özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren suçlara bakan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ergül'ün yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucu savcı Ergül, şüphelilerin ve eylemin bir organize suç örgütü ya da herhangi bir terör örgütü ile bağlantısını bulamadı.

Savcı Ergül, bunun üzerine, eyleminin ''tehdit'', ''silahla ateş açma'' ve ''6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek'' suçlarını oluşturduğu gerekçesiyle dosyayı iddianame düzenlenmesi için Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesine gönderdi.

Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nde gerçekleştirilen ve öldürülen Gazeteci Hrant Dink için dua edilen ayinin ardından ziyaretçi gibi kilise avlusuna gelen iki kişi silahla havaya ateş açtıktan sonra kaçmıştı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince aynı gün olayda kullanılan bir adet kuru sıkıdan bozma bilye atar tabancayla Volkan Karova ve Yılmaz Can Özalp yakalanmıştı.

Karova ile Özalp, şubedeki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderilmiş, cumhuriyet savcısı Mehmet Ergül tarafından sorgulandıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title