Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu'nda Evleri Yıkılan Ailerere Ev Verecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu'nda Evleri Yıkılan Vatandaşlar İçin Ev Sözü Verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu'nda evleri yıkılan vatandaşlar için ev sözü verdi.

Beylikdüzü'nde katıldığı bir programın çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Topbaş, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile görüştüklerini ve Halkalı'da yapılan konutlardan 24'ünün bu aileler için ayrılacağını açıkladı.

Gecekonduları taşıdığımız 2 bin 640 binadan 24'ü verilecek. Buradan isteyenlere 5-6 bin YTL'lik peşinatı Sosyal Yardım Fonu'ndan vereceğiz. Diğer taksitlerini cüzi taksitler olarak ödeyecekler. Şuan maliklerle ilgili. Maliklerin kiracıları varsa arzu edenler kiracılarını taşıyabilirler. Öğrencilerini eğitim yılı sonuna kadar servis vererek okullarına devam ettireceğiz. İstedikleri an taşınabilecekleri tamamlanmış yapılar bunlar. Buradaki kendi mülkiyetlerindeki tapuları, arsaları kendilerine ait. Onu değerlendirirken KİPTAŞ ile değerlendirmelerini öneriyorum. Ayrıca bu 24 ailenin hangi siyasi görüşe sahip olduklarını bilmiyorum. Yani bunu yaparken sosyal yardım olarak yapıyoruz. Eşya yardımı sosyal fonlarımızdan sonra yapılacak. Önce konutları kabul edip etmemelerine bakıyoruz. İstedikleri gün taşınma imkanı verişoruz.

Başkan Topbaş, belediyenin yaptığı yardımlar nedeniyle asli görevini yerine getiremediği ve yardımlar yapılırken yandaşlık yapıldığı yönündeki iddialara ilişkin soruyu da cevapladı. Topbaş, bu tip iddialara katılmanın mümkün olmadığını söyleyerek yerel yönetimlerin asli görevinin ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu dile getirdi. Başkan Topbaş, "Bunlar bugüne kadar iş yapamayan insanların iddialarıdır. Biz belediye olarak yasa ile belirlenen yerlere yardımlarımızı yapıyoruz. Bunun olması da gerekiyor. Bu yardımlar belediye bütçesi için de büyük yük getirmiyor. Bu yardımlar sosyal boyutu olan yardımlardır. Bunları eleştirme fikri çok gerilerde kaldı. Bu iddialar belediyenin sadece fen ve imardan başka bir şey yapmaması gerektiğini düşünen insanların iddialarıdır." dedi. Belediyenin 44 bin öğrenciye karşılıksız burs verdiğini ve bu öğrencilerin hiç bir yığılma olmadan paralarını belediyeden aldıklarını anlatan Topbaş, bu burslar için hiç bir yönlendirme yapmadıklarını ve hiç bir öğrencinin siyasi görüşünü bilmediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli? ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI: Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu mu? Branş dağılımı nasıl olacak? Alfa Beyin Dalgaları: Ne İşe Yararlar ve Nasıl Çalışırlar? 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK? Branş dağılımı belli oldu mu? KPSS öğretmen atamasında mülakat var mı? ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN? Kaç öğretmen atanacak? Yusuf Tekin ne dedi? Aziz Yıldırım yeniden aday mı olacak? Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına aday mı oluyor? AKARYAKITTA ÇİFTE İNDİRİM! Benzin indirimi ne zaman? Mazot ve benzine kaç TL indirim var? Öğretmen ataması yapılacak mı? MEB Öğretmen atama sayısı ve branş dağılımı belli mi? 2024 ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ! Öğretmen atamaları ne zaman açıklanacak 2024? MEB Öğretmen atama sayısı ve branş dağılımı belli mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title