Haberler

İsrail Hizbullah ile Esir Değişimini Kabul Etti

İsrail Kabinesi, Hizbullah Militanları Tarafından 2006'da Rehin Alınan 2 İsrail Askerine Ait Cesedin, Tutuklu 5 Hizbullah Militanı ile Değişimine Onay Verdi.

İsrail Kabinesi, Hizbullah militanları tarafından 2006'da rehin alınan 2 İsrail askerine ait cesedin, tutuklu 5 Hizbullah militanı ile değişimine onay verdi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre İsrail Kabinesi, değişim önerisini, 3 ret oyuna karşılık 22 evet oyuyla kabul etti.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, oturumun başlangıcında, esir değişimi için kabineyi ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Ehud Goldwasser ve Eldad Regev isimli İsrail askerleri 2006 yılı Temmuz ayında Hizbullah'ın sınır ötesi operasyonunda kaçırılmıştı. İsrail, bu olayın ardından Güney Lübnan'a yönelik 34 gün süren hava ve kara harekatı başlatmıştı.

Kabinenin onayının ardından İsrail, Goldwasser ve Eldad'ın cesetleri karşılığında, 30 yıldır İsrail hapishanesinde tutulan Lübnanlı gerilla Samir Kantar dahil 5 Hizbullah militanını serbest bırakacak.

(DPA-DD-İB

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title