Haberler

Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu

Güncelleme:

Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı'nın kabulünün 97. yıldönümünde 'Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu' programıyla anılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı'nı kaleme alan milli şair Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Marşı'nın 97. kabul yıldönümünde, Şehir Tiyatrosu sanatçılarının sunacağı anlatı ile anıyor.

Mithat Cemal Kuntay'ın ' Mehmed Akif ; Hayatı-Seciyesi-Sanatı' ve Hicran Göze'nin ' Mehmed Akif ; Hüzünlü Bir Yolculuk' adlı kitaplarından yola çıkılarak hazırlanan 'Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu; Mehmed Akif' anlatısı, 12 ile 15 Mart tarihleri arasında 4 ayrı mekânda sanatseverler için sahnelenecek. Etkinlik dizisi, usta edebiyatçı Metin Önal Mengüşoğlu'nun, 16 Mart Cuma günü İbrahim Paşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceği 'Müstesna Şair; Mehmed Akif' söyleşisi ile sona erecek. Etkinlik kapsamında ayrıca belediye hizmet binalarında Mehmed Akif Ersoy ve yaşamını anlatan panolar bulunacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mithat Cemal Kuntay Mehmed Akif Ersoy Mehmed Akif Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title