Haberler

İşgalden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümünde Kilis" Paneli

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, "Bugün Anadolu'da Ermeni ya da gayrimüslim olmamasının nedeni, 1921 sonrası başlayan gönüllü göçlerdir. Biz bunu Milletler Cemiyeti arşivindeki belgelerle ispatlıyoruz." dedi.

Kilis 7 Aralık Konferans Salonunda düzenlenen "İşgalden kurtuluşunun 97. yıl dönümünde Kilis" panelinde konuşmacı olarak yer alan Özşavlı, programın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her zamankinden da çok birlik ve beraberlik duygusuna ihtiyacı olduğunu belirtti.

Yurt dışı çalışmaları sırasında Anadolu'nun tüm şehirleriyle ilgili olarak çok önemli bulgulara ulaştığını ifade eden Özşavlı, "Bugün Anadolu'da Ermeni ya da gayrimüslim olmamasının nedeni, 1921 sonrası başlayan gönüllü göçlerdir. Biz bunu Milletler Cemiyeti Arşivindeki belgelerle ispatlıyoruz. Sadece 1921'den 1922'nin sonuna kadar Güneydoğu Anadolu ve İç Anadoluyu terk eden gayrimüslim sayısı 450 bin civarındadır. Osmanlı Devleti 1. Dünya Savaşı esnasında kendisinin tebaası olan hiçbir gayrimüslim topluluk tarafından desteklenmemiştir. Kendi vatandaşı olmasına rağmen gayrimüslimlerin çoğu Osmanlı Devleti'ne karşı savaşmışlardır."

Süryanilerin Doğu'da İngilizler için, Ermeniler Doğu ve Güneydoğu'da Fransızlar için Rumların ise Batı'da Yunanlılar için savaştığını anlatan Özşavlı, 1920'den sonra Süryanilerin Irak'a, Ermenilerin önce Suriye'ye sonra Avrupa ve Amerika'ya gittiğini söyledi.

Özşavlı, Anadolu'daki gayrimüslimlerin göçünün 1960 yılına kadar gönüllü olarak gerçekleştiğini bu durumun ise belgelerle delilli ispatlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Programa, Vali Recep Soytürk, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Polat ve ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title