Haberler

Irak'taki Türkmenler İçin Anma Etkinliği

KERKÜK(AA) - Kerkük kentinin Altunköprü kasabasında 25 yıl önce kurşuna dizilen yüzlerce sivil için anma etkinliği düzenlendi.

KERKÜK(AA) - Kerkük kentinin Altunköprü kasabasında 25 yıl önce kurşuna dizilen yüzlerce sivil için anma etkinliği düzenlendi.

Altunköprü kasabasındaki şehitlik anıtında düzenlenen anma etkinliğine, Irak'taki Türkmenlerin siyasi parti temsilcileri ve hayatını kaybedenlerin yakınları yanı sıra idari yetkililer katıldı.

Irak Parlamentosu Diyala Türkmen Milletvekili Hasan Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Altunköprü kasabasında Türkmenlere yapılan saldırının Irak'ta Baas rejimi döneminde işlenen katliamların arasındaki yerini alması lazım. Türkmenler'in maruz kaldığı katliamlar mahkemeye taşınmamıştır. Ayrıca saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına da herhangi bir tazminat ödenmemiştir." dedi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Politbüro Üyesi Ali Mehdi ise, Osmanlı devletinin çökmesinden sonra bölgedeki Türkmenler'in zor süreçlerden geçtiğini belirterek, "Türk olduğumuzdan dolayı bize adete ceza verilmeye başlandı. Herkes Türkmenler'i bu topraklardan silmeye çalıştı. Maalesef, burada mazlum ve savunmasız bir Türkmen halkı var. Bu yüzden zaman zaman katliam ve saldırılara maruz kalıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Özmen Diyala Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title