Haberler

Irak Parlamento Başkanının Kerkük Ziyaretinde 'Kerkük Kimin' Tartışması Yaşandı

Irak Parlamento Başkanı Selim El Cuburi bugün Kerkük'teydi.

Irak Parlamento Başkanı Selim El Cuburi bugün Kerkük'teydi. Beraberindeki heyetle birlikte Kerkük valisi ve il meclis üyeleri ile bir araya gelen El Cuburi, Kerkük'ü ilgilendiren konuları ele aldı.

Türkmen Milletvekilleri Erşet Salihi, Hasan Turan ve Niyazi Mimaroğlu da El Cuburi'nin heyetinde yer aldı. El Cuburi önce Kerkük Valisi Dr.Necmettin Ömer Kerim ile bir araya geldi. Görüşmede Kerkük'ün güvenlik durumu ile göçmenlere yapılan insani yardımlar ve Kerkük için Parlamento'da yapılması gereken çalışmalar üzerinde duruldu.

Parlamento Başkanı Selim El Cuburi ve Kerkük Valisi Necmettin Ömer Kerim daha sonra il meclisi üyeleri ile bir araya geldi. Meclis salonunda düzenlenen toplantıda heyetin Kerkük ziyareti ile kentteki bazı gelişmeler üzerinde duruldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Kürt grubu üyesi Muhammet Kemal, El Cuburi'nin, Kerkük, bir Irak şehridir sözlerine tepki göstererek, El Cuburi'nin 'Kerkük bir Irak şehridir ve Irak halkı Kerkük'ü koruyor' açıklamasını gerçekçi bulmuyorum. Kerkük'ü 12 Haziran'dan beri Peşmerge güçleri koruyor. Kerkük, Kürdistan şehridir diye konuştu.

ITC Başkanı Erşed Salihi ise Kemal'in konuşmasına müdahale ederek, Kerkük'ü, Peşmergenin koruduğu doğrudur. Ancak bu, Kerkük'ün, Kürt şehri olduğu anlamına gelmez. Parlamentodaki bir Kerkük temsilcisi olarak diyorum ki bu şehir herkesindir. Ancak biri kalkıp 'burası Kürdistan'dır' diyorsa ben de o zaman 'burası Türkmen şehridir' derim şeklinde karşılık verdi.

Parlamento Başkanı Selim El Cuburi ve Kerkük valisi daha sonra ortaklaşa basın toplantısı düzenledi. Yapılan ziyareti önemsediklerini söyleyen Kerkük valisi Kerkük'ü ilgilendiren konuları ele aldıklarını kaydetti.

El Cuburi, Kerkük'teki Türkmen ve Arapların da silahlandırılmasını gerektiğini söyledi. El Cuburi herkesin IŞİD'e karşı mücadele verdiğini belirtti.

El Cuburi, Kerkük'ün tüm tarafların siyasi kıblesi olduğunu belirterek birlikte yaşama konusunda herkesin Kerkük'ü örnek almasını istedi. Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi de düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasında Türkmenlerin silahlandırılmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Kemal Hasan Turan Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title