Haberler

İngiltere Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Torpy, Hava Kuvvetleri Karargahı'nda

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, İngiltere Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sir Glenn Torpy ile Bir Araya Geldi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, İngiltere Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sir Glenn Torpy ile bir araya geldi.

İngiltere Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Torpy, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Babaoğlu'nun resmi konuğu olarak Ankara'ya geldi. Resmi törenle karşılanan Orgeneral Torpy, Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra baş başa görüşmeye geçildi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, konuk komutan Torpy'yi Türkiye'de misafir olarak görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Bu tip üst düzey ilişkilerin ülkeler arasında var olan ilişkileri artırmaya büyük oranda katkısı olduğunu belirten Babaoğlu, hava kuvvetleri arasındaki çeşitli konuları tartışma imkanı bulduklarını ve geleceğe yönelik yapılabilecek konular hakkında da karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Konuk Komutan Torpy'nin Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde hava kuvvetlerinin çeşitli tesislerini göreceğini anlatan Babaoğlu, bu kapsamda yarın Konya, Kayseri ve İzmir'de bulunan lojistik tesisleri de ziyaret edeceğini bildirdi.

Orgeneral Sir Glenn Torpy ise, konuşmasında tekrar Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. İngiltere ve Türkiye arasında derin ilişkiler bulunduğunu belirten Torpy, bu ilişkilerin iki ülke hava kuvvetleri komutanlıkları arasında da olduğunu söyledi. Afganistan gibi uluslararası alanda da ilgi alanlarının bulunduğunu kaydeden Torpy, "Zannediyorum hava kuvvetleri arasında görüş alışverişinde bulunacağız. İlişkilerimizin daha da çok gelişmesi için birçok alanda fikir alışverişinde bulunacağız. En son 1994 yılında Türkiye'ye geldim. Birleşmiş Milletler'in Gürcistan'daki operasyonu için gelmiştim. Yarın Anadolu Tatbikatı için Konya'ya gideceğiz. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan öğreneceğimiz birçok şey var" diye konuştu.

(DUY-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title