Haberler

İKÖ Zirvesi Sona Erdi

Senegal'in Başkenti Dakar'da Gerçekleştirilen İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Zirvesi Sona Erdi.

Senegal'in başkenti Dakar'da gerçekleştirilen İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Zirvesi sona erdi.

Senegal Cumhurbaşkanı Abdulaye Wade, sona eren İKÖ zirvesinde alınan kararlarla ilgili bir açıklama yaptı. İslam ülkelerindeki işadamlarına seslenen Wade, "Zirvede, Müslüman ülkelerdeki işadamları ve büyük şirketlere Müslüman Afrika ülkeleriyle iş yapmaları için genel bir çağrı yapıldı. Sanayi ve Ticari İslam Odası'nın tekrar canlandırılması ve Müslüman Afrika ülkeleri ile bağlantıda olunması için çalışmalar başlatılması kararlaştırıldı. İslam Konferansı Örgütü, Müslüman ülkeler arasındaki gerginlikleri yatıştırmak için tüm gücünü kullanacaktır" dedi. Zirvede İslam dini ve Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren yayınların da ele alındığını ifade eden Wade, bu tür saldırıların önlenmesi için tedbir alınmasını istedi. İKÖ olarak İsrail'den Filistin'e yönelik saldırılarını durdurmasını istediklerini ifade eden Wade, İslam ülkeleri olarak Filistin'e her türlü desteğin sağlanacağını kaydetti. Ne tür bir destek verileceği konusunda detaylı bilgi vermeyen Wade, Filistin halkının, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurma hakkı olduğunu söyledi.

Lübnan'daki siyasi gerginliğin sona ermesi ve taraflar arasında cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda uzlaşma sağlanması için girişimde bulunmaya hazır olduklarını belirten Wade, bütün İslam ve Arap ülkeleri arasındaki huzursuzlukları gidermek için İKÖ olarak ne gerekiyorsa yapılacağını sözlerine ekledi.

(CA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title