Haberler

İkinci Evliliği Yapacağı İçin Partisinden İhracı İstendi

Muş'un Bulanık İlçesine Bağlı Rüstemgedik Beldesinin DTP'li Belediye Başkanı Orhan Özer, İkinci Evliliği Yapacağı İçin İhraç İstemiyle Partinin Merkez Disiplin Kuruluna Sevk Edildi.

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesinin DTP'li Belediye Başkanı Orhan Özer, ikinci evliliği yapacağı için ihraç istemiyle partinin merkez disiplin kuruluna sevk edildi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, DTP Muş İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, parti tüzüğü gereği çok evlilik yapanların partiden ihraç edileceğini belirterek, Rüstemgedik Belediye Başkanı Orhan Özer'in parti tüzüğüne ve demokrasiye aykırı hareket ettiği için partiden ihraç istemiyle merkez disiplin kuruluna verileceğini açıkladı. Altun, "Tüzüğün üyelik şartlarından birisi de; bir kişi partiye üye olduktan sonra birden çok kadınla evlilik

gerçekleştirdiği durumda üyelikten ihraç edilir. Bu tüzük maddesidir. Rüstemgedik beldesinin Belediye Başkanı Orhan Özer de ikinci bir evlilik yapmak üzeredir. Kendisiyle bu konuyu defalarca konuşmamıza, kendisini defalarca uyarmamıza rağmen bu tutumunda ısrar etmiştir. Bunun üzerine parti olarak tüzüğün gereğini yerine getirmek üzere Rüstemgedik Belediye Başkanı Orhan Özer'i ihraç istemiyle merkez disiplin kuruluna sevk ediyoruz. Disiplin kurulumuz bu durumu inceleyecek ve tüzüğün gerektirdiği

şekilde karara varacaktır. Bu kararı daha sonra tüm kamuoyu ile paylaşacaktır. Şunu üzülerek ifade etmek istiyorum, demokrasi sözünü, özgürlük ve eşitlik sözünü en çok kullanan birçok insanımız bile aile içerisinde, toplumda buna uygun bir yaşam kültürünü yerine getirmemektir. Hepimizin bir eksikliği de özeleştiridir. Her şeyden önce biz kendi kültürümüzün, kendi töremizin ifade ettiği bir yaşam tarzını pratikte titizlikle uygulamak zorundayız. Aksi takdirde çok fazla inandırıcı olamayız. Aile içerisinde

kadına yaklaşım, çocuğa yaklaşım toplum içerisinde her türlü sosyal ilişkiler bu demokratik ölçülere uygun olmak zorundadır" dedi.

DTP İl Başkanı Sıdık Genç ise, DTP'nin almış olduğu kararın Türkiye'de bir ilk olduğunu ve örnek olması gerektiğini söyleyerek, "Genel merkezimizin almış olduğu bu kararı saygıyla, alkışla karşılamak lazım. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren bir halkın içerisinde halen kadına meta olarak, köle olarak bakmak kabul edilecek bir hareket değildir. Bu partinin çatısı altında yer alacak arkadaşlarımızın mutlaka geçmişi ne olursa olsun, bu partide 6 aylık çocuk gibi günahsız olması gerekir. Hem demokrasiyi

savunacaksın hem de kadını köleleştireceksin, bu kabul edilmez. Bu kararı da hepimizin huzurunda il olarak da saygıyla karşılıyoruz" diye konuştu.

Düzenlenen basın açıklamasına DTP Meclis üyesi ve Ağrı Belediye eski Başkanı Hüseyin Yılmaz, DTP Kadın Meclisi üyesi Mesude Şahin, DTP İl Başkanı Sıdık Genç, DTP'li ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Rüstemgedik Belediye Başkanı Orhan Özer ise, alınan kararın partinin kararı olduğunu ve konuyla ilgili olarak bu aşamada açıklama yapmak istemediğini söyledi.

(KT-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title