Haberler

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yılmaz."Genç Bir Üniversite Olmamıza Rağmen 4 Yıl da...

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İbrahim Hakkı Yılmaz, "Genç bir üniversite olmamıza rağmen 4 yıl da belirlediğimiz hedeflere çok rahat ulaştık" dedi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, "Genç bir üniversite olmamıza rağmen 4 yıl da belirlediğimiz hedeflere çok rahat ulaştık" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Üniversitenin kuruluşundan itibaren gelinen noktanın önemine dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Fen Edebiyat, iktisadi ve idari bilimler, güzel sanatlar fakültelerimizin kurulmasının ardından fakülte sayımız 6'ya ulaştı. 4 yılda 6 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ile 4 uygulama ve araştırma merkezine sahip olarak çok hızlı bir büyüme gerçekleştirdik. Ayrıca, turizm fakültesi ise Bakanlar Kurulu'nun onayını beklemekte. Genç bir üniversite olmamıza rağmen 4 yıl içerisinde belirlediğimiz hedeflere çok rahat ulaştık."

Yılmaz, hedeflerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, önümüzdeki 4 yıl içerisinde Suveren kampüsünün bitirilmesini planladıklarını ifade etti. Öğrenci sayısının 8 bine ulaşması için çalışma yürüteceklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki 4 yıl içerisinde Suveren kampüsümüzü bitirip 8 fakülte, 200 dolayında öğretim elemanı ve 8 bin öğrenciye ulaşıp şehrimizi hak ettiği konuma getirerek, Iğdır'ı üniversite kenti yapmak. Hedeflerimize ulaşmamız için kamu ve özel kuruluşlara da çok işler düşmekte. Iğdır şu an 3 bin dolayında öğrenciyi misafir edecek altyapıya sahip değil. Bu sorunların en kısa sürede çözülmesi şehrimizin en kısa sürede gelişmesini ve kalkınmasını sağlayacaktır."

Muhabir: Iğdır / Selami Küçükoğlu

Yayıncı: Emine Konuk - IĞDIR

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Hakkı Yılmaz Iğdır Üniversitesi Yılmaz Genç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title