Haberler

Iğdır'da 'Turizm Haftası' Kutlamaları Başladı

Iğdır'da Ticaret Meslek Lisesi ve Kültür Müdürlüğü'nün Ortaklaşa Düzenlediği '15-22 Nisan Turizm Haftası' Etkinlikleri Başladı.

Iğdır'da Ticaret Meslek Lisesi ve Kültür Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği '15-22 Nisan Turizm Haftası' etkinlikleri başladı.

Kültür Sarayı Konferans Salonu'ndaki programda konuşan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, "Yaşadığımız dünyaya sahip çıkmalıyız. Türk Milleti olarak gelişmiş devletler seviyesine çıkmamız gerek. Bunun için Avrupa Birliği'ne (AB) üye olmalıyız. Türk insanı buna layıktır. Bir gün gelecek ülkeler arasında sınırlar da kalkacak. O zaman turizm daha çok gelişecektir. Türkiye'miz tarihi medeniyetler merkezidir. Tabiat güzelliklerine sahiptir. Iğdır'da da Ağrı Dağı vardır. Ağrı Dağı, her türlü inanç turizmine açılabilir. Bunun için çalışma yapıyoruz. Iğdır'da 200 kuş türü vardır. Bunlarla da turist çekebiliriz" dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Er de, Türkiye'nin önemli bir turizm merkezi olduğunu belirterek, turizm gelirlerinin ülke kalkınmasına önemli katkılar sağladığını söyledi. Turizmin daha da geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Er, bunun için herkese görev düştüğünü kaydetti.

Iğdır Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Gülsen Bayat ise, turizmin önemi ve Iğdır'daki tarihi, turistik değerler konusunda açıklamalarda bulundu. Bayat, "Iğdır, turizm geliri acısından en az geliri olan illerden birisidir. Iğdır, yapılacak olan çalışmalarla turistlerin cazibesi haline gelebilir" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Program, Bilgehan Ova'nın fotoğraf, Erol Bat'ın resim sergisinin açılışı ve sergilerin gezilmesiyle son buldu.

Programa, Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri Erkan, Belediye Başkan Vekili Ferman Özoğlu, Iğdır Defterdarı Yaşar Kısa, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek ve davetliler katıldı.

(İA-BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title