Haberler

İdso, Eleni Karaindrou ile Konser Verdi

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) DenizBank Konserleri 2015-2016 sezonu, ünlü Yunan besteci Eleni Karaindrou konseriyle sona erdi.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) DenizBank Konserleri 2015-2016 sezonu, ünlü Yunan besteci Eleni Karaindrou konseriyle sona erdi.

Aya İrini'de gerçekleşen konserde, 75 yaşındaki sanatçıya, şef Ender Sakpınar yönetimindeki orkestra eşlik etti.

Karaindrou'nun ünlü bestelerinin yorumlandığı gecede orkestranın yanı sıra saksafonda David Lynch, bas gitarda Yiotis Kiourtzoglo, piyanoda Stavros Lantsias'tan oluşan Human Touch Jazz Trio grubu ile akordeonda Dinos Hadjiiordanou da sahne aldı.

"Requiem for Willy Loman" ile açılışı yapılan konserde, sanatçının film ve tiyatro oyunlarında yer alan, "Refugee's Theme", "Waltz by the River", "Closed Roads", "Waiting", "Victor's Blues", "Dance-Betrayal", "Theme of Spring", "By the Sea" ve "The Price of Love" gibi ünlü besteleri yorumlandı.

Konser öncesi izleyicilere bir konuşma yapan Ender Sakpınar, sanata verilen önem ölçüsünde sanatın doğduğu ve geliştiği toplumlara karşılığını, çağdaş ve aydın nesiller armağan ederek gösterdiğini belirterek, "Günümüz anlayışında da kalitenin ve aydınlanmanın simgesi olan sanat, uluslararası değer yargılarına göre de bir kentin, bir toplumun hatta bir ülkenin vitrini niteliğini taşımaktadır." dedi.

Sakpınar, sanatın dokunduğu her olguyu ebedi bir esere dönüştürdüğünü dile getirerek, "Bütün bu değer yargılarımız ışığında, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sanata ve sanatçısına sahip çıkan uluslar, tüm alanlarda öne geçer ve geleceğin kurucusu olurlar' deyişinden esinlenen ve ilkelerini bu doğrultuda oluşturan İDSO'nun kıymetli müzisyenleri adına, yıllardır her anlamda bize destek olan ana sponsorumuz DenizBank yetkililerine teşekkür ederiz." diye konuştu.

Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konser 2,5 saat sürdü.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Eleni Karaindrou David Lynch İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title