Haberler

İBB Mezarlıklar Daire Başkanı'ndan Bakan Koca'yı zora sokacak iddia: Hiçbir ölüm raporunda korona yazmıyordu

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı verilerine göre koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bini aştı. 24 saatte kaydedilmiş en yüksek vefat sayısı ise 394 ölümle 30 Nisan'da yaşandı.

Koronavirüsten hayatını kaybeden hastaların raporlarında ölüm nedeni olarak "Covid-19" yazmadığı iddiası uzun zamandır gündemde. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamayla bu iddiaları yalanlarken son dönemde artan ölümlerle ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan'ın söyledikleri ise kafaları iyice karıştırdı.

"ÖLÜM ORANINDA GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 20-30 CİVARINDA ARTIŞ VAR"

TELE1'in haberine göre Koç, "Yaklaşık bir aydır ölüm oranında bir artma var. Geçen yılın son üç ayında rakamlar 2-2.5 katına çıkmıştı. Yine ona yaklaşan bir süreç söz konusu. Normalde girdiğimiz 200-210 ölüm sayısı, 350-400 civarında seyrediyor. Geçen yıla göre yüzde 20-30 bir artış var.

İBB Mezarlık Daire Başkanı Ayhan Koç: Bize gelen hiçbir ölüm raporunda koronavirüs yazmıyorİstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç.

"BUGÜNE KADAR KORONAVİRÜS YAZAN BİR ÖLÜM RAPORU GELMEDİ"

Bulaşıcı hastalık nedeniyle ölenlerin sayısı, pandeminin başlangıcından bugüne kadar olan sürede 20 binin biraz üzerinde. Hastanelerin yoğun bakımlarındaki yoğunluğun aynısı bize de yansıyor. Bize gelen hiçbir ölüm raporunda, koronavirüs yazmadılar. Bugüne kadar hiç gelmedi öyle bir rapor. Bugüne kadar direkt koronavirüs nedeniyle ölen insan biliyorum ama böyle bir rapor gelmedi" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA DOLANAN ÖLÜM RAPORU SES GETİRMİŞTİ

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden bir hastaya ait ölüm raporu sosyal medyada büyük ses getirmişti. Raporda hastanın koronavirüsten öldüğüne dair bir ibare olmaması kafaları karıştırırken, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da açıklama gelmişti.

İBB Mezarlık Daire Başkanı Ayhan Koç: Bize gelen hiçbir ölüm raporunda koronavirüs yazmıyor

BAKAN KOCA: HASTA TÜM KAYITLARDA COVID-19 OLARAK YER ALMIŞTIR

Bakan Koca, "Bu hasta, kayıtlarımızda ve tüm istatistiklerimizde COVID ölüsü olarak kayıtlıdır. İddia edildiği gibi hasta COVID olduğu halde değilmiş gibi bir kayıt yoktur. Hasta yakınına teslim edilen belge defin işlemlerinin gecikmeden yapılması için nihai inceleme yapılmadan düzenlenmiş ve incelemeye açık olan belgedir. Hastanın ölüm belgesinde bulaşıcı olmayan hastalık yazılmış olmasının nedeni tedavisi 23 gün süren hastamızın bir süre sonra PCR test sonucunun negatif çıkmış olmasıdır. Hekim burada bulaşıcı bir durum kalmadığına hükmetmiştir ve nihai karar verici hekimin kendisidir. Özetle bir vakıf üniversitesi hastanesinde tedavi görürken ölüm raporunda tüm bilgilerin eksiksiz verilmediği bir vatandaşımızın devletimizin kayıtlarında durumu olması gerektiği gibi COVID-19 olarak yer almıştır. Buradan bilgilerin güvenilirliğini şüpheli hale getirmenin kimseye faydası yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Mezarlıklar Müdürlüğü Fahrettin Koca Koronavirüs Haberler

500

Yorumlar (17)

Osman Tokgonul:

Ayıp ediyorsun başkan .Sende idare ediver be arkadaş .Yaz geliyor, bak yarın birgün turistler gelecek ... Görmemezlikten geliver be arkadaş . Hadi idare et sende .

160
27
yanıtYanıtla
Çilek Çörekçioğlu:

ayrın özür diletip yanlış anlaşıldım dedirtirler başkana..

yanıt26
yanıt6
Serdar :

Çilek sende başkanın acayip şekilde cahil degil cehalettesiniz

yanıt5
yanıt12
süleyman üstün:

KAOS OLSUNDA NE OLURSA OLSUN MODUNDALAR DİYELİMKİ SENİN DEDİĞİN GİBİ ALLAH HWPSİNE RAHMET EYLESİN HEPSİNE SİZİN HATIRINIZ İÇİN COVİD 19 YAZDIRALIM GÖNLÜNÜZ KALMASIN . SANIYORUSNUZKİ İTİBARSIZLAŞTIRINCA SİZİN 25 DE 25 NİZ ARTICAK SİZ HEP VAR OLUCAKSINIZ EVET AMA ÇOK ŞÜKÜR HEP ADAM GİBİ ADAMLAR KARŞINIZA ÇIKICAK BİTMEZ ADAMLAR.

35
126
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Zaten korona diye yazmaz. Grip olup ölen yaşlı insanlarda da ölüm sebebi akciğer yetmezliği yazar. Adam gribi yeniyor ama vücut yorgun düşüyor 1 hafta sonra vefat ediyor. Ne yazsınlar grip ten öldü yazsalar olmaz akciğer yetmezliği yazsalar en azından vefatin gerçek sebebi bu.

17
141
yanıtYanıtla
Çilek Çörekçioğlu:

tabi tabi trafik kazasından bir yakınını kaybettiğinde organ yetmezliğimi yazıyor? yada sen etrafa ne diyorsun organ yetmezliğinden gitti. çiğere direksiyon girmiş ama organ yetmezliği. lan ne cahil boş insanlarsınız

yanıt1
yanıt0
Aslan Karabulut:

aynı belge benim babamda da böyle doğal ölüm bulaşıcı olmayan hastalık babam dacovid 19 dan öldü 13 gün entübe olarak yoğun bakımdaydı

85
2
yanıtYanıtla
ENES GÜN:

CAHİLLİKTEN ÖTE Bİ ŞEY DEĞİL...KİMSE SORMAYI AKIL ETMEDEN Bİ ŞEY SÖYLÜYOR YOK MEZARLIK DAİRE BAŞKANIYMIŞ...BİLMEM NEYMİŞ.. DEFİN BELGESİ DÜZENLENDİKTEN SONRA YAKINLARINA VERİLİR. İLK VERİLEN BELGEDE HİÇ BİR TANI YAZMAZ.. KONTROLÜR BELGEYİ ONAYLADIKTAN SONRA TANILAR GÖRÜNÜR HALA GELİR.. BU YILLARDIR BÖYLE.....BAKAN DA AÇIKLADI ZATEN

31
45
yanıtYanıtla
Milliyetçi:

Benim Kuzenim Göç idaresinde çalışıyor tam tersi covid19 yazıyor ama yazılmaması da çok sorun olmaması lazım yani insanlar neden olduğunu az çok biliyorlar ölüm sebebibinin

14
48
yanıtYanıtla
Çilek Çörekçioğlu:

milliyetçi denilen çitlenbik. benim arkadaşımda Covid den vefat etti. ölüm sebebişne organ yetmezliği yazdılar. sen neyin hikayesini anlatıyorsun. geççççç bu işleri.

yanıt62
yanıt26
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title