Haberler

Hüsamettin Cindoruk, Yeni Anayasa Taslağını Değerlendirdi

Ege-Anadolu Sivil Toplum Birliği (ESTOB) tarafından İzmir'de düzenlenen "Anayasa" konulu sempozyuma katılan Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, hazırlanan anayasa taslağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katıldıkları sempozyumun başkanlığını eski Bakan İsmet Sezgin yaptı. Hazırlanan anayasa taslağını değerlendiren Eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk, yeni bir anayasa hazırlarken çok açık olunması gerektiğini belirtti. Hazırlanacak anayasanın sadece 82 karşıtı olmasının anayasanın sınırlanacağı anlamına geldiğini savunan Cindoruk, dayanıklı, sürdürülebilir ve vatandaşlarını koruyabilen bir anayasaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Meclis Başkanlığı

yaptığı dönemde tek vekille temsil edilen partileri de dahil ederek gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda anayasada değişiklikler yaptıklarını belirten Cindoruk, "Bir tek 24. maddede anlaşamadık. O madde türbanla ilgiliydi. Refah Partili arkadaşlar inancı gibi yaşama hakkı cümlesinin konmasını istediler. Bu madde Ürdün, Mısır, Pakistan ve Kuzey Afrika ülkelerinde var. Fes, başlık gibi giysilerin giyilmesine özgürlük getiriyor. Biz de bu nedenle kabul etmedik" diye konuştu. Anayasada değişmesi ve sabit

tutulması gereken maddeler olduğunu belirten Cindoruk, "Anayasa yapmak yerine yenilenen anayasa yapılmalı. Milli Misak sınırları ortaya konulmalı. Bu devlet sıradan bir devlet değil. Sınırları cetvelle çizilmedi. Savaşarak, barışarak, Atatürk'ün önderliğinde tuğla tuğla kurulmuş bir devlet" dedi.

(YB-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title