Haberler

Hükümlüler, Hakim ve Savcılarla Fidan Dikti

Bodrum ilçesinde, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler hakim ve savcılarla fidan dikti.

Bodrum ilçesinde, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler hakim ve savcılarla fidan dikti.

Hafta kapsamında, Bodrum'un Yalıçiftlik Mahallesinde geçtiğimiz yıl çıkan yangında yanan ormanlık alanda fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde Başsavcı Dr. Barış Duman'ın koordinesinde denetimli serbestlik müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Adliyesinde görevli hakimler, savcılar, denetimli serbestlik müdürlüğü personeli, hükümlüler ve daire amirleri katıldı.

Kaymakam Yılmaz ve Başsavcı Duman da birer fidan dikerek, etkinliğe destek verdi. Hakim ve savcılar da denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerle birlikte fidan dikti.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, etkinlik dolayısıyla yaptığı açıklamada, Başsavcılık ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü organizesinde, Kızılağaç Bölgesindeki yanmış ormanlık alana, hükümlülerle fidan dikerek katkı sunmak istediklerini söyledi.

Etkinlikte bine yakın fidanın dikildiğini belirten Duman, şunları kaydetti:

"Bodrum Kaymakamımız Bekir Yılmaz'a, hakim ve savcı meslektaşlarıma, koruma kurulu üyeleri, daire amiri ve STK temsilcileriyle, kolluk amirlerine, etkinliği programlayan infazdan sorumlu savcımız Ercan Türkol ve Denetimli Serbestlik Müdürümüz Ruşen Doğan'a, Orman İşletme Şefimiz Mutlu Mercan'a emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum."

Duman, 557 kilometrekareye sahip Bodrum'un yüzde 61'lik arazisinin ormanlık alan olduğunu, ancak son yıllarda çıkan orman yangınları nedeniyle orman örtüsündeki kimi alanlarda azalma yaşandığına işaret etti.

Milli servet olan ormanları korumak gerektiğine değinen Duman, "Bunu sağlamak her vatandaşın görevidir. Bizlerde bu bilinçle hareket ettiğimizi göstermek adına bugünkü etkinliği planladık. Unutulmamalıdır ki ormanlar geleceğe bırakılacak en önemli mirastır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Bekir Yılmaz Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title