Haberler

Hükümete 'İstifa', Muhalefete 'Birleşin' Çağrısı

Çağlayan'daki Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nda Gerçekleştirilen 'Cumhuriyet Mitingi', Yüzbinlerce İnsanın Katılımıyla Devam Ediyor.

-Çağlayan'daki Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen "Cumhuriyet Mitingi", yüzbinlerce insanın katılımıyla devam ediyor.

-Sahneye çıkan konuşmacılar, laik rejime sahip çıkmak için meydanları dolduranların "ulusal onuru ve bağımsızlığı" savunduğunu belirtirken, "Hükümet İstifa" sloganları atan vatandaşlar, muhalefet partilerine de "birleşin" mesajı verdi.

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çağlayan Meydanı'nda toplananların miting sonrasında sorunsuz dağılması için, saat 19.00'a kadar çalışacak ücretsiz 100 ek İETT otobüsü tahsis edildiğini açıkladı.

İSTANBUL(ANKA)–Çağlayan'daki Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen "Cumhuriyet Mitingi", yüzbinlerce insanın katılımıyla devam ediyor. Yavaş yavaş sona yaklaşan miting, vatandaşların coşkusu ile, herhangi bir taşkınlık yaşanmadan sürüyor.

SEZER, PERİNÇEK VE KARAYALÇIN VAR, BAYKAL YOK

Miting esnasında, mitingi düzenleyen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de birer konuşma yaptı. Konuşmalar esnasında "Hükümet İstifa" ve "Türkiye Laiktir Laik Kalacak" sloganları atılırken, muhalefet partilerine de "birleşin" mesajı verildi. Mitinge katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sevingen, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan da vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

"TANDOĞAN'DAKİ DALGA ÇAĞLAYAN'DA TSUNAMİYE DÖNÜŞTÜ"

Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Prof. Dr. Necla Arat, mitinde yaptığı konuşmada, 14 Nisan'da Tandoğan'da yükselen dalganın bugün Çağlayan'da daha da coştuğunu ve "tsunamiye" dönüştüğünü söyledi. "Ulusal omurumuzu ve bağımsızlığı savunma kararlılığımızı göstermek üzere buradayız" diyen Arat, meydanları dolduran milyonlarca insanın laik rejimi değiştirmek isteyenleri durdurmak için bir araya geldiğini ifade etti. Arat, Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi çok önemli bir olayı yasallığı kuşkulu bir sürece dönüştürenleri protesto ettiğini dile getirerek, "Cumhuriyet yasalarına saygılı bir Cumhurbaşkanı istiyoruz" dedi.

"ÜLKE YÖNETİMİ TARİKATLARIN ELİNE TESLİM EDİLDİ"

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan da, ülke yönetiminin laik Cumhuriyetin altını oymaya yeminli tarikatların eline teslim edildiğini savunarak, "Türk aydınlanma devriminin en parlak ışığını söndürmek için her türlü oyunu, bir araç gördükleri demokrasiyi kullanarak gerçekleştirmeye çabalıyorlar" dedi. Saylan, şöyle konuştu:

"Şiddeti değil barışı ve kardeşliği savunuyoruz. Bütün bunların çözümünün darbeler olmadığını da yaşayarak, kurbanlar vererek öğrendik. Ordumuz sınırlarımızı korur, terörle savaşırken, bir yandan da bir sivil toplum örgütü gibi doğal afetlerde, eğitimde ve laik Cumhuriyetin korunmasında hepimiz gibi vardır var olacaktır. Bu ülke rayından çıkarılmaya çalışılmaktadır. En kısa sürede seçim barajı indirilerek, biz ülkenin asıllarının onaylayacağı, oyumuzun parlamentoya yansıyacağı bir seçimle herkes için eşit tek bir hukuk düzenini sağlamalıyız."

"ŞANLI ORDUMUZUN ÖNÜNDE EĞİLİYORUZ"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter ise sivil darbe girişimi yapmakla suçladığı AKP'nin oyunlarına geçit vermeyeceklerini ifade ederek, "Genelkurmay Başkanımıza 'memur' diyen bir zihniyete karşı, şanlı Türk Ordumuzun önünde eğiliyoruz. Türk Ordusu, 27 Nisan'da bizim sesimizi duyurmuş, laik Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmıştır" dedi. Serter, AKP'ye seslenerek, "Atatürk'le çatışmaktan, Cumhuriyet ile ve kurumları ile uğraşmaktan, dini sömürmekten vazgeçin, emperyalizm ile işbirliği yapmaktan vazgeçin. Milyonlar sizi izliyor. Türkiye'de laik Cumhuriyete sahip çıkanların sesini kısamazsınız. Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığı seçimi ile krize sürüklemeyi durdurup erken seçime götürün" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Edip Akbayram ve Hasan Karayol şarkılarını seslendirdi. Bu arada, sahneden yapılan bir anonsla Kahramanmaraş, Gazi Antep, Trabzon, Diyarbakır ve Aydın'da bazı ilçelere mitingin izlenmesini engellemek amacıyla elektrik verilmediği iddia edildi.

İETT'DEN ÜCRETSİZ 100 EK OTOBÜS

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çağlayan Meydanı'nda toplananların miting sonrasında sorunsuz dağılması için, saat 19.00'a kadar çalışacak ücretsiz 100 ek İETT otobüsü tahsis edildiğini açıkladı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title