Haberler

Hrü'de "Bilimlerin Işığında Yaratılış" Paneli

Harran Üniversitesinde (HRÜ) "Bilimlerin ışığında yaratılış" paneli düzenlendi.

HRÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından Osmanbey Yerleşkesi düzenlenen programda, Prof. Dr. Adem Tatlı, "Evrimi nasıl anlatmalıyız", Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, "Kur'an'a göre insanın yaratılış mucizesi", Prof. Dr. Osman Çakmak ise "Uzay evren ve yaratılış gerçeği" konulu sunum yaptı.

HRÜ Biyoloji Bölüm Başkanı Prof.Hasan Akan, panelde, her bir varlığın yaratılış gayesinin olduğunu söyledi.Fen ve ilimin bir arada incelenmesi gerektiğini ifade eden Akan, şöyle konuştu: "Tek hücreden ibaret bir yaratık olarak varlık alemine ayak basan insanın, zaman nehrinde belirli bir olgunluğa ulaşması, geçmişte olduğu gibi şimdi de düşünenlerin alemini meşgul etmektedir. Fen sahasındaki ilim adamları, 'kainattaki varlık ve sistemler ne şekilde, nasıl ve niçin ortaya çıktı' gibi sorulara genellikle 'metafizik alanı' deyip cevap aramazlar. Ne yazık ki bu ve benzeri sorulara cevap verme vazifesi evrime yüklenmiştir. Bu kadar kapsamlı ve üstelik geçmişte cereyan etmiş olayları bir veya birkaç teoriyle izah etmek nasıl mümkün olacaktır. Bu bakımdan evrimi biyolojinin felsefesi olarak adlandırmak, belki de en isabetli davranış olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Osman Çakmak Kazım Yılmaz Adem Tatlı Harran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title