Haberler

Hp'den Çevreci Masaüstü Bilgisayar

Hp, Şirketlerde Güvenilirliği Artıracak ve Bilgisayarların Çevreye Etkisini Azaltacak Yeni Bir Çevreci Masaüstü Bilgisayar Modelini Duyurdu.

HP, şirketlerde güvenilirliği artıracak ve bilgisayarların çevreye etkisini azaltacak yeni bir çevreci masaüstü bilgisayar modelini duyurdu.

HP Compaq dc5800 kurumsal bilgisayar, güç ve esnekliğin yanı sıra bazı çevreci özelliklere de sahip bulunuyor. Böylece, EPEAT (Elektronik Ürünleri Çevre Açısından Değerlendirme Aracı) Altın kayıt ofisinin çevreye yönelik taleplerini karşılıyor.

Enerjiyi daha verimli kullanan bilgisayarlar, işletmelere enerji maliyetlerinden tasarruf etmede ve kullandıkları teknolojilerin çevreye etkisini azaltmada yardımcı olurken, kurumsal ortama çok büyük etki yapabiliyor. Örneğin, IDC'nin son Go Green PC Power Play çalışmasında, ABD federal hükümetinin, 10 milyonu aşkın mevcut ENERGYSTAR 3.0 bilgisayarını yeni 4.0 standardına göre güncellerse, 82,4 milyon doların üzerinde tasarruf yapabileceği belirtiliyor. Bu, 1,3 milyon varilin üzerinde petrol tasarrufu

anlamına geliyor. HP, az enerji tüketen bilgisayarların kullanılması durumunda federal hükümetin ne kadar tasarruf edebileceğine dair rakamların belirlenmesinde araştırmaya destek oldu.

HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Müdürü Artun Ayvat konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, HP'nin çevreci tasarım yapma çabalarının uzun yıllara dayandığını, masaüstü ve diğer ürünler için sürekli olarak akıllı çözümler geliştirmeye odaklandıklarını ve bu köklü uzmanlığı her fırsatta kullandıklarını söyledi. Ayvat, bu ürünlerin, işletmelere, yalnızca daha verimli çalışmaları konusunda değil, işletim maliyetlerini ve çevreye etkilerini azaltmada da yardımcı olduğunu belirtti.

Yeni HP Compaq dc5800 kurumsal masaüstü bilgisayar, hem yeniden tasarlanmış küçük boyutlu PC, hem de microtower PC olarak kullanılabiliyor. Güvenilir bir teknoloji, verimlilik araçları ve güvenlik özellikleri sunuyor. Böylece, işlerin sorunsuz bir şekilde yürütülmesine yardımcı oluyor. En yeni Intel Core 2 Duo işlemciler, önceden yüklenmiş Verdiem SURVEYOR uzaktan güç yönetimi yazılımı birimi ve 80PLUS Power Supply gibi enerji tasarrufu sağlayan özellikler içeriyor. Bu da maksimum enerji verimliliği

sağlayarak, dc5800 müşterilerinin, PC'nin yararlı yaşam sürecini artırmak üzere işlemci ısısını ve enerji maliyetlerini azaltmalarına, ayrıca güç ve uyku ayarlarını daha etkin bir biçimde yönetmelerine yardımcı oluyor.

dc5800 güvenlik seçenekleri arasında gömülü TPM 1.2 bulunuyor. Böylece, donanım tabanlı şifrelemeyle, geliştirilmiş veri koruma sağlandığı gibi sistem erişimi de sınırlanıyor. İsteğe bağlı HP ProtectTools güvenlik yazılımı, bir BT altyapısının ilk savunma hattını daha da geliştiriyor.

(BGO-BGO-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title