Haberler

Çocuk Cinayetinin Şüphelisi Tutuklandı

Güncelleme:

Hendek'te, cesedi bulunan 7 yaşındaki Ömer Den'i tecavüz ettikten sonra iple boğarak öldürdürdüğü iddia edilen Ömer Aksoy çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde, çuval içinde cesedi bulunan 7 yaşındaki Ömer Den'i tecavüz ettikten sonra iple boğarak öldürdürdüğü iddia edilen 60 yaşındaki Ömer Aksoy çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelinin sorgulamasında bir kayıp olayı da ortaya çıktı. Ömer Aksoy'un 38 yıl önce 3 ay evli kaldığı Aysel Aksoy'un esrarengiz şekilde kaybolduğu, bu durumu polise bildirmediği, daha sonra nikahsız eşinden olan 4 çocuğunu da kayıp eşinin üzerine kaydettirdiği anlaşıldı.

Hendek İlçesi'nin Başpınar Mahallesi'nde oturan Den Ailesi'nin çocukları Ömer Den, geçen cumartesi günü saat 15.00 sıralarında Uludere Çayı kenarında oynarken ortadan kayboldu. Aile, akşam saatlerine kadar çocuklarını bulamayınca polise haber verdi. Polis ekipleri bölgede bulunan okulun güvenlik kamera kayıtlarını incelediğinde Ömer'in ormanlık alana doğru gittiğini saptadı. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen çocuğun izine rastlanmadı. Ömer'in bulunabilmesi için belediye hoparlöründen duyurular yapıldı.

Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği ekipleri de 3 gün boyunca Uludere Çayı boyunca ve bölgeye yakın su göletlerinde yaptıkları aramalardan bir sonuç elde edemedi. Pazartesi gecesi sahura kadar evlerinin önünde oturan bir grup mahalle sakini, saat 02.00 sıralarında sırtında çuval bulunan kişiyi gördü. Görüldüğünü fark edince panikleyen şüpheli, bir süre sırtındaki çuvalla kaçmaya çalıştı. Ancak daha sonra çuvalı atarak kaçtı.

Çuvalın içinde çalıntı eşya olacağını düşünen mahalleli, içini açıp baktıklarında çıplak haldeki çocuk cesedi görünce şoke oldu. İhbar üzerine olay yerine polis ve Cumhuriyet Savcısı geldi. Cesedin 3 gündür her yerde aranan Ömer Den'e ait olduğu belirlendi. Yapılan ilk incelemede, boğularak öldürüldüğü sanılan çocuğun cesedinin çürümeye başladığı belirlendi. Bölgede bulanan MOBESE kameralarını inceleyen polis kimliği açıklanmayan 60 yaşlarındaki şüpheliyi tespit etti.

Günlerdir iyi haber almayı bekleyen Ömer'in yakınları ise acı haberlere gözyaşına boğuldu. Ömer'in cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak babaannesinin ilçedeki evine getirildikten sonra Çağlayan Mahallesi'ndeki Çağlayan Merkez Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze daha sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi.

YAKALANACAĞINI ANLAYINCA İNTİHARA KALKIŞTI

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede küçük çocuğun tecavüze uğradıktan sonra boğularak öldürüldüğü belirlenirken, cinayeti aydınlatmak ve şüphelinin yakalanması için Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nden ilçeye 6 kişilik özel bir ekip gönderildi. Cinayet Büro görevlileri sürdürdükleri çalışma sonucunda şüphelinin Hendek'te börekçilik yapan Ömer Aksoy olduğunu belirledi. Aksoy, geçen çarşamba günü, Uludere mevkiinde kıstırdı. Polisleri fark eden Ömer Aksoy, yakalanacağını anlayınca dereye atlayarak kaçmak istedi.

Polisleri atlatamayacağını anlayan Aksoy, daha sonra belinden çıkardığı bıçakla boğazına kesikler atmaya başladı. Olay yerine sağlık ekipleri çağrılırken, Ömer Aksoy ise polislerin gitmemesi durumunda kendisini öldüreceğini söyledi. Bu sırada sağlık personelinin kıyafetini giyen bir polis memuru, yarasına müdahale amacıyla yaklaştığı Ömer Aksoy'u yakalayarak etkisiz hale getirdi. Aksoy, ambulansta Adapazarı'na Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Küçük çocuğun cinayet şüphelisini hastaneye götüren ambulansa çok sayıda polis ekibi de eskortluk ederek güvenlik önlemi aldı. Hastanenin Acil Servisinde müdahalesi yapılan Ömer Aksoy, tedavisi sonrasında sorgulanmak üzere Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüp sorguya alındı.

İfadesinde tecavüz ve cinayet suçlamalarını kabul etmediği öğrenilen Ömer Aksoy'un, 7 yaşındaki Ömer Den'in düşmesi sonucu başını betona vurarak öldüğünü, cesedini de korkarak çuvala koyup uzak bir yere atmayı planladığını, ancak fark edilince korkup kaçtığını söyledi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Ömer Aksoy'un yapılan kimlik araştırmasında Adapazarı'nda 1975 yılında 18 yaşındayken evlendiği resmi nikahlı eşi Aysel Aksoy'un da evlendikten 3 ay sonra esrarengiz bir şekilde kaybolduğu ortaya çıktı.

Cinayet şüphelisi Ömer Aksoy'un 3 ay evli kaldığı eşi kaybolduktan sonra polis ve jandarmaya herhangi bir kayıp müracaatında bulunmamasını şüpheli bulan polis, Aysel Aksoy'un yakınlarına ulaşmak istedi. Ancak anne ve babası ölen Aysel Aksoy'un diğer yakınları, Bugüne kadar kendisinden hiç haber alamadık dedi.

ÇOCUKLARI KAYIP EŞİNİN ÜZERİNE KAYDETTİRDİ

Şüpheli Ömer Aksoy'un eşi esrarengiz şekilde ortadan kaybolduktan sonra dini nikahla evlendiği F.H.'den olan çocuklarının annesi olarak nüfusa kayıp olan Aysel Aksoy'un adını kaydettirdiği belirlendi.

Polisteki sorgusunda 38 yıl önceki kayıp olayıyla ilgili Ömer Aksoy'un, Eşim Almanya'ya kaçtı diye kendini savunduğu öğrenildi.

ADLİYE ÖNÜNDE ÖFKE

Bu arada Ömer Den'in cinayet şüphelisi Ömer Aksoy, bu sabah sıkı güvenlik önlemleri altında Adliye'ye getirildi. Adliye önündeki öfkeli kalabalık, şüpheliye büyük tepki gösterdi. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında Adliye'ye getirdiği Ömer Aksoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ferizli Cezaevi'ne gönderildi. Polis şimdi 38 yıldır hiç haber alınamayan, cinayet şüphelisi Ömer Aksoy'un eşi Aysel Aksoy izini de araştırıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Aksoy Başpınar Uludere Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title