Haberler

Hedef Iğdır'ı Seralarla Donatmak

Iğdır'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Tarafından Yaptırılan Seralarda İncelemede Bulunan Vali Saim Saffet Karahisarlı, Hedeflerinin Iğdır'ı Seralarla Donatmak Olduğunu Söyledi.

Iğdır'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan seralarda incelemede bulunan Vali Saim Saffet Karahisarlı, hedeflerinin Iğdır'ı seralarla donatmak olduğunu söyledi.

Vali Karahisarlı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma'dan sorumlu Vali Yardımcısı Tuba İnan, İl Tarım Müdür Vekili Aysel Ağayar ve özel ziraat ilaçları satan ve seracılıkta uzman olan Ziraat Mühendisi Tugay Bağru ile birlikte Iğdır Merkez ve Melekli Kasabasında yaptırılan seralarda incelemelerde bulundu.

Seralara soğan, marul ekildiğini gören Karahisarlı, sebze çeşidinin çoğaltılması gerektiğini, Tarım Müdür Vekili Aysel Ağayar'a "Seralar asla ihmal edilmesin, ilaçlama, sulama zamanları günü gününe takip edilip vatandaşa bildirilsin"talimatını verdi.

Seracılık yapan ailelere Halk Eğitimle ortaklaşa bir kurs açılması talimatını da veren Vali Karahisarlı, şunları söyledi:" Biz bu seraları Iğdır'a sebze yetiştirmek için kurmadık. Bizim amacımız vatandaşa örnek olup seralarda yetişen sebzelerin bölgemizdeki Erzurum, Kars, Ağrı, Artvin, Ardahan, Van illerine satmaktır. Iğdır'da hava şartları müsait bundan faydalanmak lazım. Bakın Aydın'da, Antalya'da her taraf seralarla dolu. Bizde seracılık çok geriye kalmış. Bizler devletin görevlileri olarak bu konuda üzerimize düşeni yaparsak, Iğdır'da çok şey değişecek. Vatandaş bu işten para kazandığını gördüğü andan itibaren artık Iğdır bir sera cenneti olacak. Bu proje çok önemli. İhmal edilmesi durumunda kötü örnek olacak ve seracılık konusu son bulacaktır. Onun için seracılığa özen göstermemiz gerektiğini sıkı bir şekilde takip etmek durumundayız".

Bahçesine sera yaptıran Songül Tik isimli bayan da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın bahçelerine yaptırdığı seralarda gece- gündüz çalışıp sebze ürettiklerini, soğan yetiştirdiklerini, soğanın yerine salatalık fidesi dikmeye hedeflediklerini söyledi.

(İA-İRT-Y) 06.03.2008 14:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title