Haberler

Hdp'li Vekiller, Yasağın Kaldırılması İçin Dilekçe Verdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Sibel Yiğitalp ile Feleknas Uca, Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılması için Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı’na dilekçe verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Sibel Yiğitalp ile Feleknas Uca, Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılması için Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı'na dilekçe verdi.

HDP'li milletvekilleri Sibel Yiğitalp ile Feleknas Uca, beraberlerindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, HDP İl Eş Başkanı Ömer Önen ve partililerle birlikte, Sur ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması için dilekçe vermek üzere adliye binasına geldi. HDP'li milletvekilleri, dilekçeyi vermeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Burada konuşan Yiğitalp, "Bu kadar antidemokratik yasa dışı bir uygulamaya karşı bizler de suç duyurusunda bulunmak için burada bulunuyoruz. Çözüm ve müzakere dışında yapılabilecek hiçbir şey yoktur. Çözüm ve müzakerenin tek adresi İmralı'dır, Öcalan'dır. Eğer bugün Kürt kimliği Kürt statüsü tanınmış olsaydı, orada bir hendek de olmayacaktı. Bugün bu savaş çıkmayacaktı" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise Diyarbakır gibi metropol, büyük bir kentin en önemli, merkezi yerinde 9 gündür sokağa çıkma yasağının olduğunu, hayatın durduğunu ve sadece silahların konuştuğunu ifade etti. Belediye olarak hiçbir hizmeti yerine getiremediklerini anlatan Kışanak, "Halkın can güvenliğini sağlayabilecek hiçbir çalışma yapılmıyor. Silahla çatışma ile ölümle çözümün olmadığı çok açık. Bu duruma derhal son verilmesi lazım. Bugün milletvekillerimiz bütün kent adına bu yasağın kaldırılması için mahkemeye başvuruyor. Ölümler durmalı, silahlar susmalıdır. Bir an önce bu sokağa çıkma yasağı kaldırılmalı belediye bütün kamusal hizmetleri sunma imkanına kavuşmalı engellenmemeli çalışmalarını yürütmeli, halkın can ve mal güvenliği sağlanmalı, ölümler durmalı, silahlar durmalı, tarihi yapılarımızın mutlaka acil olarak korumaya alınması, tahrip olmaları önlenmesi gerekir diye, Ankara'ya bakanlığa, UNESCO'ya her yere ilettik. Ancak bir yanıt alamıyoruz. Herhangi bir evi onarmaktan bahsetmiyoruz, biz Kurşunlu Camii'nin kapısının aynısını bir daha yapamayız" diye konuştu.

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BİR AN ÖNCE KALDIRILMALI"

Suriçi'nde çıkan bütün yangınlara itfaiye ekiplerinin anında intikal ettiğini savunan Kışanak, şunları söyledi:

"İtfaiyenin yangını söndürmesi için gerekli kolaylık gösterilmediği gibi, çatışma sürdürülerek ağır silahlarla ateş açılması devam ettirilerek, itfaiyenin görevini yapması engellenmiştir. Biz buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, köklü çözümü siyasi çözümdür. Barış sürecine geri dönülmesidir, acil olarak yapılması gereken de sokağa çıkma yasağının kaldırılması, bu zırhlı araçların, tankın topun, ağır silahların mahallemizden, yaşam alanımızdan derhal çıkartılması halkımızın temel ihtiyaçlarının acil olarak karşılanmasıdır."

Açıklamanın ardından milletvekilleri, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını içeren dilekçeleri Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne sundu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Sibel Yiğitalp Feleknas Uca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title