Haberler

Hdp'li Vekile Hapis Cezası

Terör operasyonları kapsamında tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında, "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası verildi.

Terör operasyonları kapsamında tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında, "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası verildi.

Aydoğan'ın duruşması Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 2011 yılında katıldığı 5 ayrı eylem ve etkinlik nedeniyle "Örgüt propagandası yapmak", "Örgüt üyesi olmak" ve "2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek" ile suçlanan Aydoğan, karar duruşmasında yaptığı savunmasında halen milletvekili olduğunu, yasama dokunulmazlığının devam ettiğini söyledi. Terörist cenazelerine ve yürüyüşlere örgüt çağrıları doğrultusunda değil Diyarbakır milletvekili olduğu için katıldığını belirten Aydoğan, katıldığı etkinlikler üzerinden cezalandırılmasının istenmesini kabul etmediğini dile getirerek, beraatını istedi.

Avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Mahkeme, Aydoğan hakkında "Örgüt propagandası yapmak" ve "Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek" suçlarından açılan kovuşturmanın ertelenmesine karar verdi. Kararda, Aydoğan'ın katıldığı 5 ayrı basın açıklaması, yürüyüş ve terörist cenaze törenleri nedeniyle "Örgüt üyesi olmamak ile birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası verildi. Kararda ayrıca, cezanın infazı tamamlanıncaya kadar Aydoğan'ın seçme ve seçilme hakkından yoksun bırakılmasına karar verildi.

Mahkemenin oy çokluğu ile verdiği kararda, bir hakim karşı oy kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nursel Aydoğan Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title