Haberler

Hdp Kongresinde Basına Ambargo Uygulaması

HDP 2. Olağan Kongresi'nde bazı medya kuruluşlarına ambargo uygulandı.

HDP 2. Olağan Kongresi'nde bazı medya kuruluşlarına ambargo uygulandı.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen HDP 2. Olağan Kongresi'nde, parti yönetimi tarafından Sabah, Takvim, Yeni Şafak, Star, Akşam, Güneş ve Yeni Akit gazeteleri ile A Haber ve Kanal 24 televizyonuna ambargo uygulanırken, gerekçe olarak Eş Genel Başkanlar Selahaddin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında yapılan haberler gösterildi.

Ambargo kararının, HDP Genel Merkezi'nde, kongre çalışmalarına ilişkin yapılan son toplantıda alındığı öğrenildi.

Ambargo nedeniyle söz konusu gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerine davetiye gönderilmezken, haber takibi amacıyla kongreye gelen foto muhabiri, muhabir ve kameramanlara da "Kongreye davetli değilsiniz" denilerek, yaka kartı verilmedi.

Ambargo uygulamasına tepki

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, HDP'nin basına ambargo uygulamasına ilişkin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Karagül, "HDP'nin,Türkiye'nin genelini temsil eden siyasi parti olmadığını, daha çok terör örgütü PKK'nın temsilcisi konumunda bulunduğunu" ifade etti.

"Yeni Şafak, Sabah ve Star gazetelerini, 7 Haziran seçimleri öncesinde yerlere atarak terör örgütü PKK'ya hedef gösteren HDP Genel Başkanı Demirtaş'tan ve partisinden, basın özgürlüğü konusunda tavır göstermelerini beklemiyorum" diyen Karagül, şöyle konuştu:

"HDP ideolojik bir yapıdır. Kendi perspektifine göre özgürlük anlayışı vardır. Kendisine yakın çevre hariç herkese karşıdır, tahammülsüz yapıdır. Türkiye'nin iktidar partisi olsun, ana muhalefet partisi olsun, geleneksel diğer siyasi partiler olsun, HDP'yi bunların içinde görmüyorum. HDP'yi, bu kategori dışında tutuyorum. HDP dışında bahsettiğim kategorideki partiler, basının bir kısmına böyle bir ambargo uygulasaydı sorgulanabilirdi, tartışabildik. Bir gazeteyi, çalışanlarını sırf iktidarı desteklediği için terör örgütüne hedef gösteren parti liderinin, siyasi partinin, medyanın bir bölümüne akreditasyon uygulaması tartışma konusu bile değildir."

"İki yüzlü tutum"

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı "HDP, basına karşı tutumunda da iki yüzlü olduğunu göstermiştir" ifadelerini kullandı. Pazarcı, şöyle konuştu:

"Yadırgamadım. Gerçek gazeteler girmiş olsa açık ve net bir şekilde gerçekler ortaya çıkacak. Bunları kamuoyundan saklamak istiyorlar. Onların sokmadığı medya tarafsız haber yapacak. Yaldızları döküleceği için rahatsız olacaklar. Bunların özgürlük anlayışı terör yandaşlığı. Bunlar özgür basından yana değiller."

Kaynak: AA / Politika

İbrahim Karagül Yeni Şafak Star Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title