Haberler

Hayatını Engelli Çocukları ile Kocasına Adadı

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ / FATİH KURT - Samsun'da yaşayan 9 çocuk annesi Fatma Anıl, hayatını engelli iki oğlu ve geçirdiği kaza sonucu kolu ile bacağını kaybeden eşine adadı.

Tekkeköy ilçesi Hamzalı Mahallesi'nde oturan 9 çocuk annesi Fatma Anıl (50), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Fahri Anıl ile 36 yıl önce kaçarak evlendiklerini söyledi.

Çocuklarından İbrahim'in (28) küçükken geçirdiği menenjit sonucu engelli kaldığını anlatan Anıl, oğlu Ali'nin (21) ise doğuştan ortopedik engeli bulunduğunu bildirdi. Anıl, çocuklarından 5'inin de evli olduğunu belirtti.

Engelli maaşlarıyla geçinmeye çalışıyorlar

Eşinin 15 yıl önce trenin çarpması sonucu kolunu ve bacağını kaybettiğini dile getiren Anıl, garsonluk yapan kocasının kaza sonrası çalışamadığını kaydetti.

Aldıkları engelli maaşlarıyla geçindiklerini bildiren Anıl, şöyle devam etti:

"Bir kızım Samsun'da lisede okuyor. Bir oğlum kaynakçı olarak çalışıyor. Ben kendimi engelli eşim ve çocuklarıma adadım. Onların eli, ayağı, gözüyüm. Eşim hayatını tekerlekli sandalyede sürdürüyor. Özellikle akli dengesi yerinde olmayan İbrahim'i yalnız bırakamıyorum. Konuşamıyor, duymuyor. O ayrı bir bakım istiyor. Onun için işimi bile yapamıyorum. Ev işlerini çoğu zaman herkes uyuduktan sonra gece yapmak zorunda kalıyorum."

Eşi ve çocuklarını bırakıp babasının cenazesine dahi gidemediğini anlatan Anıl, "Yapacak bir şey yok. Çare yok. Engelli eşimi ve çocuklarımı bırakamıyorum. Ne düğün ne cenaze bildim. Hayatım böyle geçiyor" diye konuştu.

"Bize bakmaktan kendine bakamıyor"

Fahri Anıl ise eşinin, ikisi engelli 9 çocuğu büyütmenin yanı sıra kendisinin bakımıyla ilgilendiğini vurgulayarak, "Eşimden Allah razı olsun, bana ve engelli çocuklarıma bakıyor. Eşim bakmasa bize kim bakar? Yediriyor, içiriyor, temizliyor. Onun işi bizden daha zor. Bize bakmaktan kendine bakamıyor" ifadelerini kullandı.

Ali Anıl ise annesinin çok fedakar olduğunu söyledi.

Basketbolla uğraştığını ve gelecekte milli olmak istediğini belirten Anıl, "Annem bize bakıyor. Ona çok şey borçluyuz. Sporda hayallerime ulaşırsam anneme güzel bir ev yaptırmak istiyorum. Ona bundan sonra güzel bir hayat sunmak istiyorum" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Anıl Ali Anıl Tekkeköy Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title