Haberler

Hamburg: Hamburg'ta Dünya Kupası Heyecanı

2006 Dünya Kupası nedeniyle Federal Almanya'nın Hamburg Eyaleti'ne Gelen ABD Futbol takımı için Alman polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı.

2006 Dünya Kupası nedeniyle Federal Almanya'nın Hamburg Eyaleti'ne Gelen ABD Futbol takımı için Alman polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Hamburg Spor Senatörü Alexandra Dinges-Dierig tarafından kente gelişinde karşılanan ABD futbol takımı, geniş güvenlik önlemleri altında kamp yapacağı otele yerleşti. 60 gazeteci ve 8 kameraman eşliğinde Park - Hyatt Oteli'ne gelen ABD Milli Takımı için kamp yapılacak otelin yer aldığı caddeyi trafiğe kapatan polis, ayrıca bir helikopterle otel ve çevresini korumaya aldı. Polisin koruması karşısında sakin görünen ekip sözcüsü Michael Kammarman, "Biz zaten sıkı güvenlik önlemlerine alıştık. Bu kadar sıkı tedbiri de yadırgamıyoruz'' şeklinde konuştu. Ekibin antrenörü Bruce Arena ise iyimser konuşarak, "Tek amacımız ilk turu geçmek. Bunu başarmak bile bizim için yeterli olacak" dedi. Bu arada otelin hemen yanında yer alan merkez postanesine bağlı kamyon ve motorlu motorsuz tüm araçlar, gün boyunca teker teker ve kokuya hassas köpekler tarafından kontrol altına alınınca postane ekiplerinin de çalışmaları aksamaya başladı. Hava alanından itibaren şehre gelen ABD ekibine Hamburg Emniyet Müdürlüğü, turnuva ve antrenmanlar boyunca eşlik etmesi için 2 polis arabası ve 12 motosikletli yunus tahsis etti.

Otelin polis tarafından kordon altına alınması ve caddenin kapatılması nedeniyle Hamburg esnafının büyük zarar ettiği ifade edilirken, özellikle Türk esnafı caddenin kapatılmasının ardından ciro kaybı yaşadıklarını belirtti. Restoran sahibi olduğunu belirten bir gurbetçi bir esnafımız da, "İşlerimiz, ABD ekibi için alınan önlemler nedeniyle geriledi ve kazancımız da yarı yarıya düştü" şeklinde konuştu.

ABD futbol takımının antrenmanları şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzağındaki Hamburg HSV takımının antrenman sahasında yapılacak. Yeşil alanın çevresinde yer alan Norderstedt sakinleri, motosikletli polislerin sıkı kontrolünden ve gürültüden feci şekilde rahatsızlık duyduklarını belirtiyorlar. Hatta eşi hamile olan ve doğumuna kısa bir süre kalan Benedikt Rocksien isimli bir Alman vatandaşı da, polisten şikayetçi olduğunu ifade etti ve "Eşim yakında doğum yapacak ve Dünya Şampiyonası esnasında baba olacağım. Fakat beni en çok kızdıran olay, evimin yakınına dahi aracımı park edememem. Giriş ve çıkışlar azami kontrol altında. Polisten özel izin için başvuruda bulundum. İzin alamadığım gibi evimin yakınına dahi aracımla yaklaşamıyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.

Diğer yandan, antrenman sırasında havada gezinen helikopterler de fazlaca gürültü yaparak çevre sakinlerini rahatsız etmeye başladı. Bir Alman vatandaşı da konuyla ilgili olarak, "Misafirperverlik tamam ama her şeyin de bir sınırı var" dedi ve şikayetlerini vurguladı.

Hamburg'un eğlence merkezi olan St. Pauli semtindeki lunapark alanına kurulan büyük perdeyle maçlara gitme imkanı bulamayan fanatikler, maçları bedava izleyebilecekler. Yaklaşık 50 bin seyirci tarafından izlenmesi beklenen maçlara Türk seyircilerin de gelmesi ve Almanya'yı desteklemesi bekleniyor. 56 maçın naklen yayınlanacağını söyleyen yetkililer ise, "Keşke, Dünya Kupası'nda Türkiye'de yer alsaydı da, coşkumuzu artsaydı'' diyerek üzüntülerini dile getirdiler. 80 metrekare boyundaki perdenin yer aldığı alanda ayrıca konser de verilecek ve aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 32 ülkenin mutfağından yemekler sergilenecek. Diğer taraftan bu alanda ayrıca futbol fanatikleri için langırt salonu, plaj voleybolu gibi etkinlikler de yer alacak.

Şehir merkezinde düzenlenen diğer bir etkinlikte ise turnuvaya katılan tüm takımların bayraklarının binalara asılması oldu. Vinçlerle asılan bayraklar, herkesin ilgi ve beğenisini kazandı.

Diğer yandan, turnuvaya katılamayan Afrika ülkelerinin gençleri, şehir merkezine sahalar kurarak, uluslararası maçlarla futbol özlemlerini gidermeye çalıştılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title