Haberler

Halk Ozanı Erbaş Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Karadeniz müziğinin tanınmış besteci ve söz yazarlarından halk ozanı Hüseyin Erbaş, son yolculuğuna uğurlandı.

Yeşilyurt köyü camisinde kılınan namaza Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, sanatçının yakın akrabaları, sevenleri, sanatçı arkadaşları Ayhan Alptekin, Ayhan Taşkıran, Yahya Birinci,Başar Çakar ve Hülya Polat'ta katıldı. 35 yıldır Karadeniz müziğine sayısız söz ve beste bırakan halk ozanı Hüseyin Erbaş, 53 yaşında sevenlerinin ve yakınlarının katıldığı törenin ardından Güneysu'nun Yeşilyurt köyünde toprağa verildi. Beş yaşında mısırın gövdesinden yaptığı müzik aleti ile türkü söylemeye başlayan halk ozanı Hüseyin Erbaş, yaklaşık altı aydır yakalandığı amansız hastalık ile boğuşuyordu.

Sahne çalışmalarına İsmail Türüt ile başlayan ve 12 yıl aynı sahneyi paylaşan Erbaş, 35 yıldır profesyonel müzikle iç içeydi. 25'i aşkın albüm hazırlayıp müzik piyasasına sunan ünlü Karadeniz sanatçısı ilk albümü "Herkese Değil Sözüm" ismiyle müzik marketlerde yerini almıştı. Yapmış olduğu bestelerde özellikle Karadeniz dokularını işleyen Erbaş, ilk klibini ise "Çayı Doldurun Beze" adlı türküye çekmişti. Müzik yaşantısı boyunca birçok eserini müzik yapan sanatçı dostlarıyla paylaşan Karadeniz sanatçısı, Kültür Bakanlığı sanatçısı belgesini almıştı.

En son albümünü geçtiğimiz yılbaşında çıkartan Hüseyin Erbaş'ın "Hamsi Style" isimli türküsü beğeni toplamıştı. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Minder Yeşilyurt Karadeniz Güneysu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title