Haberler

Hafızlık ve Ezan Okuma Bölge Yarışması Yapıldı

Gümüşhane'de Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arası Kuran'ın Genç Muhafızları Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan Okuma Bölge Finali Yarışması yapıldı.

Gümüşhane'de Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arası Kuran'ın Genç Muhafızları Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan Okuma Bölge Finali Yarışması yapıldı.

Merkez Kemaliye Camisi'ndeki yarışmaya, Gümüşhane, Erzurum, Erzincan, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Iğdır, Kars, Ağrı ve Muş'tan imam hatip lisesi öğrencileri katıldı.

Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması bölge üçüncüsü olan Yusuf Yağız'ın Kur'an tilavetinin ardından Bilaller Ezan Okuma Yarışmasına katılan öğrenciler saba, uşşak, rast, segah ve hicaz makamlarında ezan okudu.

Kuran'ın Genç Muhafızları Hafızlık Yarışmasında ise Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen sorular İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından hafızlara cüzler arasından soruldu. Genç hafızlar cüzleri ezbere okuyarak yarışmayı tamamladı.

Aksu, yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, yarışmanın kaybedeninin olmadığını belirterek, "Bu bir bölge yarışması. Hafızlık ve ezan okuma dalında yarışan çocuklarımız kendi illerinde birinci olarak buraya geldi. Burada her kategoriden birinci seçilmesi gerekiyor." dedi.

Yarışmada, ezan kategorisinde, Artvin Borkça Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kerim Bülbül birinci, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Arfat ikinci, Kelkit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Oğuzhan Nas üçüncü oldu.

Hafızlık kategorisinde ise Erzurum Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Emre Ağveranlı birinci, Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mürsel Başak ikinci, Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Dursun ise üçüncü oldu.

Program, yarışmaya dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Yarışmayı, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yusuf Akbaş, İl Müftüsü Ercan Aksu, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar takip etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Aksu Gümüşhane Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title