Haberler

Habertürk'ün Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Güldemir Hayatını Kaybetti

Habertürk'ün Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Güldemir, İstanbul'da Hayatını Kaybetti.

Habertürk'ün kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Güldemir, İstanbul'da hayatını kaybetti.

Uzun süredir kanser tedavisi gören Ufuk Güldemir, verdiği mücadeleyi kaybederek sabaha karşı hayatını kaybetti. Güldemir'in vefatı basın dünyasını, kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olduğu Habertürk'ü yasa boğdu.

UFUK GÜLDEMİR'İN HAYATI

10 Eylül 1956 da Elazığ'da doğan gazeteci Ufuk Güldemir, mesleğe 1974 yılında Başkent ve Son Havadis gazetelerinde foto muhabiri olarak başladı. Dünya Gazetesi'ne geçen Ufuk Güldemir, parlamento muhabirliği görevinde bulundu. Türk Haberler Ajansı ve Cumhuriyet gazetelerinde de diplomasi muhabiri olarak çalıştı. 1987 yılında Cumhuriyet gazetesi Washington temsilciliğine atandı. Güldemir, 5 yıl kaldığı Washington'da çok sayıda önemli habere imza attı. 1992 yılında Amerika'dan döndükten sonra yeni açılan

Star televizyonunda haber müdürlüğüne getirildi.

Güldemir, Star televizyonunun ardından Show TV'ye haber genel yayın yönetmeni olarak geçti. Haber yöneticiliğinin yanı sıra bu yıllarda yaptığı haber analizleriyle de önemli adımlar attı. 1995 yılında aldığı teklif üzerine Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü görevini kabul etti. Böylece yeniden yazılı medyaya geçti. Daha sonra Sabah Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü görevinde de bulundu. Güldemir, Sabah'tan ayrıldığında profesyonel çalışma hayatına noktayı koydu.

Türk medyasında belli başlı büyük gazete ve televizyonları yöneten Güldemir, 1999 yılı Kasım ayında Türkiye'nin ilk internet haber portalı Haberturk.com'u kurdu. 2001 yılında Habertürk TV ve Habertürk Radyo'yu kuran Ufuk Güldemir, gazetecilik dışında bir şey yapmadı. Güldemir Basın Şeref Kartı sahibiydi.

Dünyanın sayılı trofe avcıları arasında bulunan Güldemir, Türkiye'nin ilk avcılık ve balıkçılık kanalı olan Yaban TV'yi de 7 ay önce yayın hayatına başlattı.

"Bülent Dikmener Gazetecilik" ödülü başta olmak üzere çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülün sahibi olan Güldemir, "Kanat Operasyonu", "Teksas Malatya" ve "Çevik Kuvvet'in Gölgesi"nde isimli kitaplarını yazdı. Güldemir, ömrünün 30 yılını gazeteciliğe adadı onlarca gazeteci yetiştirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title