Haberler

AKÜ ile NetCad Yazılım A.Ş. Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Güncelleme:

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile NetCad Yazılım A. Ş. arasında eğitim, araştırma ve toplumsal katkı konularını kapsayan ikili iş birliği 'NetCad Akademi' protokolü imzalandı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile NetCad Yazılım A. Ş. arasında eğitim, araştırma ve toplumsal katkı konularını kapsayan ikili iş birliği 'NetCad Akademi' protokolü imzalandı.

Protokol imza töreninde Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Uzaktan Eğitim MYO Müdürü Prof. Dr. Nusret Koca, Emirdağ MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız ile NetCad Yazılım A. Ş. adına şirketin Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda Teknik Hizmetler ve Eğitim Direktörü, Tunç Emre Toptaş ile Eğitim Hizmetleri bölümünden Murat Öztürk yer aldı.

Protokol hakkında

Üniversitelerin laboratuvarlarına, akademisyenlere ve öğrencilere daha fazla destek olabilmek için NetCad firması tarafından 2021 yılı itibarı ile 'NetCad lisanslama modeli' geliştirilerek, üniversiteler 'NetCad Akademi' kapsamına alındı. Üniversite laboratuvarlarında, akademisyenler NetCad Akademi sistemini ücretsiz kullanabilecek. Yine protokol kapsamında NetCad lisanslarının eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme amaçlı olarak üniversite laboratuvarlarının tamamında ve bireysel hesaplar ile IP kısıtlaması olmadan, sınırsız kullanımı sağlanacak. 'NetCad SupportX' destek hattı üzerinden akademisyenlerin, teknik personelin ve öğrencilerin 7/24 profesyonel teknik destek almaları, online NetCad eğitimlerine katılım ve tüm eğitim/proje dokümanlarına sınırsız erişim imkanı verilmesi gibi hizmetler de protokol kapsamında yer alacak.

Üniversiteler bünyesinde kurulan 'NetCad Akademi'ler ile Mühendislik, İmar, Planlama, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Uzaktan Algılama, Akıllı Şehircilik gibi sektörler hedef alınıyor. Bu hizmet ile söz konusu sektörleri yakından tanıyan, mesleki bilgisini teknoloji altyapısı ile bütünleştirmiş, nitelikli mezunlar yetişmesi hedefleniyor. NetCad firması bu kapsamda bilgisayar laboratuvarlarına, akademisyenlere ve tüm üniversite öğrencilerine bu hizmeti, ücretsiz olarak sunuyor.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Mehmet Karakaş Toplum Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title