Haberler

Güneydoğu'da Sel Yaşamı Olumsuz Etkiliyor

Güneydoğu'da Meydana Gelen Sel Felaketi, Birçok Yerleşim Biriminde Yaşamı Olumsuz Etkiliyor.

Güneydoğu'da meydana gelen sel felaketi, birçok yerleşim biriminde yaşamı olumsuz etkiliyor.

Sağanak yağışların yol açtığı sel felaketi sonrası Diyarbakır'ın Çınar ilçesinin yanı sıra Batman kent merkezi de çamur kente dönüştü. Cadde ve sokaklar çamurdan geçilemez hale gelirken, yüzlerce ev oturulamaz hale geldi ve birçok araç da sulara kapılarak devrildi.

Toplam 11 kişinin yaşamını yitirdiği Batman'da da yüzlerce ev ve iş yerini su bastı. Çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanın telef olduğu Batman, adeta çamur kente dönüşmüş durumda bulunuyor.

Karşıyaka, Akyürek ve Petrolkent mahallelerinde çok sayıda ev çöktü.

Askeri araçlar, belediye, Köy Hizmetleri vatandaşları toplayarak mahallenin dışına çıkardı. Bir ara halk arasında baraj kapaklarının patladığının söylentisi üzerine üzerine kısa süreli panik yaşandı. Bazı vatandaşlar daha üst yerlere çıkarken, bazı vatandaşlar da evlerinin üst katlarına çıktı. Bu arada, bazı vatandaşlar uyarı amacıyla havaya ateş açtı.

Valilik, belediye ve askeri yetkililer bu söylentilerin doğru olmadığını belirterek, vatandaşları yatıştırdı.

Belediye hoparlörlerinde anonslar yaparak, baraj kapaklarının patladığı söylentilerinin asılsız olduğunu duyurdu.

Karşıyaka, Akyürek, Petrolkent mahallelerindeki vatandaşlar, askeri ve sivil araçlarla bulundukları yerlerden alınıyor. Vatandaşlar, araçlarla daha güvenli bölgelere götürülüyor.

TÜPRAŞ, sel baskını nedeniyle üretimine ara verdi.

Vatandaşlara, kumanyalar dağıtılıyor.

Batman Kriz merkezi'nce yapılan açıklamada, selin yol açtığı zarar nedeni ile bir çok evin kullanılamaz hale geldiği, zor durumdaki ailelerin geçici olarak spor salonuna yerleştirildiklerini kaydetti.

Baraj kapaklarının patladığı ve kenti yeniden su basacağı söylentileri üzerine Batman Valiliği açıklama yaptı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Bilindiği gibi 2 gündür yoğun yağışlar nedeniyle ilimizde sel taşkınları yaşanmaktadır. Halk arasında Batman Barajı'nın suyunun bırakılacağı konusunda söylentiler olmaktadır. Bu söylentiler asılsızdır. Şu an için Batman Barajı ile ilgili herhangi bir tehlike olmadığı gibi gereken önlemler alınmaktadır. Vatandaşlarımızın bu söylentilere itibar etmemesini, ancak özellikle İluh Deresi civarında yaşayan vatandaşlarımızın olabilecek yağışlara karşı tedbirli olması gerekmektedir.

Halkımıza önemle duyurulur.''

Siirt'te yağan yağmurların oluşturduğu su baskınları hayatı olumsuz etkiledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, kriz masası oluşturduklarını belirtti.

Sağanak yağışlar Diyarbakır'ın Silvan ve Hani ilçelerinde de yaşamı olumsuz etkiledi.

Silvan Belediyesince hoparlörlerden gün boyunca yarım saatte bir halkın sağanak yağışlara karşı hazırlıklı olmaları isteniyor.

Belediye Başkanı Fikret kaya, sağanak yağışlar nedeniyle 250 ev ve iş yerini su bastığını belirtti.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde de 22 evi su bastı.

Hani Kaymakamı Rıza Gençoğlu, ''yaşanan sel felaketinde en büyük tesellimiz can kaybının bulunmamasıdır. Hasar tespit komisyonun kurularak çalışmalara başlayacak. Kaymakamlık olarak gereken yardımlar yapılıyor'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title