Haberler

Güney Kıbrıs'ta İkinci Tur "Başkanlık" Seçimi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY), bugün yapılan ikinci tur "başkanlık" seçimlerinde adaylar oylarını kullandı.17 Şubat seçimlerinde rakiplerine fark atarak birinci gelen liberallerin oluşturduğu Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) adayı...

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY), bugün yapılan ikinci tur "başkanlık" seçimlerinde adaylar oylarını kullandı.

17 Şubat seçimlerinde rakiplerine fark atarak birinci gelen liberallerin oluşturduğu Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) adayı Nikos Anastasiadis, Limasol'da oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, GKRY'de bugün yapılan seçimlerin ülkenin geleceği açısından belirleyici önemi bulunduğunu ifade ederek, yeni hükümetin programında ekonomik sorunların öncelik arz etiğini belirtti.

Ülkenin içerisinde bulunduğu zor duruma dikkati çekerek, GKRY vatandaşlarının, ülkeyi çıkmaza sokan bugünkü yönetimin sürmesi ya da yeni bir döneme geçmesi ikilemi ile karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Anastasiadis,

"Yeni başkan kim olursa olsun, yarından itibaren ülkeyi ilgilendiren son derece önemli ve kritik sorunlarla mücadele etmesi gerektiğini bilmesi lazım. Bugün mümkün olduğunca daha çok vatandaşın sandık başına gidip, bilinçli olarak ülkemizin zaferini seçecektir" dedi.

Anastasiadis'in rakibi AKEL (Komünist Parti) adayı Stavros Malas da oyunu kullandığı Lakatamia'da yaptığı açıklamada, GKRY'de bugün yapılan seçimlerin, kimsenin ilgisiz kalamayacağı derecede ülkenin geleceği için son derece büyük önem arz ettiğini söyledi.

Vatandaşların sandık başına gittiğinde, geçmişte yaşananları ve Beşparmak Dağları'nı unutmamalarını isteyen Malas, "Bugün, yarısı işgal altında bulunan bir ülkenin vatandaşları olarak karar veriyoruz. İşgali, daha önce yaşanan acıları ve Beşparmak Dağları'nı hatırlıyoruz ve işgalden kurtulmak için, kişisel ve toplumsal sorumluluğumuzla karşı karşıya bulunuyoruz. Yakın zamanda uluslararası enerji haritasında yer alacak AB üyesi bir ülkenin vatandaşları olarak karar vermek durumundayız. Herkesi bunları düşünerek karar vermeye çağırıyorum" diye konuştu.

Aday olmayan Rum lideri Dimitris Hristofyas da oyunu Makedonitissa'da kullandı. Gazetecilere açıklama yapan Hristofyas, seçim öncesinde vatandaşların beyninin yıkanmaya çalışıldığını ve bazı adayların seçim yasaklarını ihlal ettiğin söyledi.

Kıbrıs'ta barış ve dostluk için mücadele ettiğini ifade eden Hristofyas, bundan sonra da sadece bir vatandaş olarak bunun için çalışacağını belirtti.

GKRY'de saat 07.00'de başlayan oy verme işleminin genelde sakin geçtiği bildiriliyor.

Muhabir: Mehmet Hatipoğlu - Murat Demirci

Yayıncı: Şermin Coşkun - LEFKOŞA

Kaynak: AA / Güncel

Dimitris Hristofyas Nikos Anastasiadis Güney Kıbrıs Limasol Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title